Inspiratie om een Bullet Journal te maken

Wil je meer weten over Bullet Journaling? Of ben je juist op zoek naar inspiratie, tips en tricks? Dan zit je hier op de juiste plek! Wij geven je inspiratie om een bullet journal te maken. Naast dat My Lovely Notebook twee verschillende merken Bullet Journals verkoopt, de Nuuna en de Leuchtturm1917, hebben we ook een groot aantal artikelen geschreven over de Bullet Journal en plaatsen we regelmatig inspiratie op ons Instagram account.

Wat is een bullet journal?

In het kort gezegd is een Bullet Journal een eenvoudig aanpasbare organisatie systeem in een notitieboek. Je maakt in principe je eigen planning en lay-out volgens je eigen behoefte. Wil je meer weten lees dan dit artikel over de¬†bullet journal, je vindt daarin onder andere wat je allemaal kunt noteren in je bullet journal, welke pagina’s belangrijk zijn en ziet voorbeelden van deze pagina’s.

Ryder Carrol bedacht overigens dit systeem en maakte daar ook een heel handig filmpje bij:

Wat heb je nodig voor een Bullet Journal?

Je hebt maar weinig nodig en dat maakt het zo’n fijn systeem. Alleen een notitieboek en een pen. De meest gebruikte notitieboeken voor Bullet Journaling zijn:

De meeste mensen vinden een puntjes raster het fijnste bij een Bullet Journal omdat ze dan de lijnen zelf kunnen bepalen. Maar je kunt eigenlijk overal voor kiezen; blanco, gelinieerd, ruitjes of dus de puntjes raster.

Wil je meer informatie over de verschillen tussen een Nuuna notitieboek en een Leuchtturm1917? Bekijk dan deze video.

Daarnaast zijn pennen met een fijne punt erg prettig om mee te werken. Wij zelf gebruiken graag een potlood om de lijntjes te tekenen en trekken het daarna over met de Pilot Frixion pennen. Verder gebruiken we ook kleurpotloden, een geodriehoek, een gum en stiften. Je kunt ook nog washi tape en allerlei andere stickers gebruiken. Dat is helemaal aan jezelf!

Pilot FriXion Ball clicker pen

Wil je meer lezen over de juiste keuzen voor een notitieboek en welke stappen je neemt om een eigen bullet journal op te zetten? Dat kun je lezen in het artikel ‘mijn bullet journal‘, daar vind je ook voorbeelden inclusief een maandoverzicht en receptenlog.

Essentials in je bullet journal

Er zijn een aantal pagina’s die in vrijwel elk bullet journal terug komen. Dat zijn onder andere de Key, collecties, maandelijks en/of wekelijks overzicht en de calendex. Veel mensen beschrijven ook hun doelen in de bullet journal. Onze gastblogger Charlotte heeft een heel fijn overzicht gemaakt van de essentials in je bullet journal inclusief voorbeelden. Wat je wel altijd dient te onthouden is dat iedereen zijn of haar bullet journal ontwerpt zoals hij of zij wil. De voorbeelden zijn dus nooit bindend.

Wil je in één oogopslag zien welke afspraken er voor de komende maanden op de planning staan? Je daily page gemakkelijk maken en nooit meer een afspraak, deadline of verjaardag vergeten? Dan is het Calendex systeem ideaal voor jou! Ook hierover schreef Charlotte een uitgebreid artikel inclusief voorbeelden.

Een tracker bijhouden in je bullet journal

Vele “journalers” gebruiken ook (habit) trackers in hun Bullet Journal. Wat dit precies is en wat je er allemaal mee kunt bijhouden legt Esmeralda ontzettend fijn uit in haar artikel ‘een tracker bijhouden in je bullet journal’. Ook laat zij een aantal voorbeelden van trackers zien die zij zelf gebruikt.

Inspiratie en artikelen over bullet journaling

Organiseer je leven: gebruik een Bullet Journal
– Uitleg over wat een bullet journal is en hoe het je kan helpen

My Lovely Bullet Journal
– Voorbeelden van daily spread, future planning

Level 10 Life
– Uitleg hoe een level 10 spread werkt

Een Calendex in je Bullet Journal
– Uitleg hoe je de Calendex kan toepassen in jouw bullet journal

Een kijkje in mijn Bullet Journal
– Wat heb je nodig om een bullet journal te maken en een kijkje in mijn Nuuna bullet journal, spreads en lijstjes.

Letters met mooie krullen in je bullet journal
РEsmeralda laat je zien hoe zij handettering toepast in haar Leuchttrum1917 bullet journal

Een tracker bijhouden in je bullet journal
– Uitleg over wat een habit tracker is, wat je ermee kunt doen en hoe je het kunt gebruiken + voorbeelden

Je bullet journal gebruik voor een opgeruimd huis
– Esmeralda laat zien hoe haar bullet journal haar helpt om haar huis netjes te houden.

Een mood mandala maken in je bullet journal
– Je stemming van de maand bijhouden in een kleurrijke mood mandala.

Je bullet journal effectief inzetten voor gewichtsverlies
– Uitleg over hoe je jouw bullet journal effectief kunt inzetten om gewicht te verliezen, door gebruik te maken van doelen, trackers en motiverende quotes.

Happy spreads in de Bullet Journal 
– Esmeralda laat zien hoe zij happy spreads heeft gemaakt in haar Bullet Journal. Veel inspiratie om zelf aan de sla te gaan.

Inspiratie bullet journal video set up maand

Wil je zien hoe ik een set up maak voor de maand? Kijk dan deze video. Hierin laat ik je zien hoe ik zonder dat het mij te veel tijd kost een maand opzet maak, die heel gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is deze ook erg effectief omdat ik de 1-3-5 methode gebruik. Ik zet 1+3+5=9 bullets elke dag alvast in mijn bullet journal om mijn dag effectief te kunnen plannen.

In de video hieronder maak ik mijn weekly spreads voor augustus. Hier maak ik gebruik van 4 soorten weekly spreads om te ervaren welke ik prettig vind in gebruik. Wellicht ken je een opzet nog niet en vind je die leuk om ook eens te maken.

In de video van september kies ik voor de weekly spread die mij vorige maand het beste bevallen is. En ik laat je zien hoe je een watercolor effect plaatje maakt.

In de video van oktober geef ik je een simpele tip hoe je meer inspiratie op doet om te tekenen in je bullet journal.

Deze maand probeer ik een nieuwe minimalistische weekly spread uit. Ik gebruik 2 pagina’s per week, waarbij ik aan de linkerkant het ‘agenda’-deel heb en aan de rechterkant het lijstjes-deel. Simpel om te maken, en ik hoop effectief. Mijn achterliggende gedachte bij deze week spread is dat ik graag vanuit flow werk en als taken niet per dag zijn gepland, ik kan kiezen waar ik zin in heb!

 

Ge√Įnspireerd geraakt en wil je zelf ook aan de slag?¬†Download dan onze lijst met heel veel Bullet Journal Idee√ęn!