Een tracker bijhouden in je bullet journal

Een tracker bijhouden in je bullet journal

Een tracker bijhouden

Steeds meer begin ik mijn draai te vinden in mijn Bullet Journal. Was ik in het begin nog bang om een foutje maken en dat daardoor mijn hele bujo wereld zou vergaan,  gaan we nu gewoon lekker door na een foutje. Ik maak er iets anders van, ik plak er iets overheen of laat het gewoon als hoe het is…no problem!  Ik durf dus ook steeds meer uit te proberen. De laatste tijd vind ik het erg fijn om een tracker bij te houden in mijn Journal. Ook wel habit tracker genoemd. Stiekem ben ik een beetje verslaafd geworden aan het tracken van allerlei verschillende dingen.

Een tracker bijhouden in je bullet journal

Wat is een tracker?

De tracker is de meest populaire hack voor je bullet journal, waar ik zeker wel mee eens ben want het is echt super leuk om te doen. Tracken is een ander woord voor bijhouden, een tracker is dus een hulpmiddel om je gewoontes, taken of andere dingen in bij te houden.  Deze trackers kun je vergelijken met een grafiek. Je bepaalt helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien en wat jij hierin bij wilt houden. Op deze manier wordt je je bijvoorbeeld bewust van je gewoontes doordat je een duidelijk overzicht hebt. Wanneer je dingen bijhoudt en na een bepaalde periode terugkijkt kun je zien of je vooruitgang hebt geboekt, of je je doelen hebt behaald of juist niet.

Een tracker bijhouden in je bullet journal

Wat kun je bijhouden in een tracker?

Er zijn eindeloos veel dingen die je in een tracker kunt bijhouden. Het ligt er maar net een beetje aan wat jij wilt. Zelf kies ik er meestal voor om een wekelijkse tracker bij te houden maar over het algemeen kom ik bij andere bullet journalers veelal maandelijkse trackers tegen. Omdat ik de laatste tijd wat gezonder wil leven hou ik vooral bij hoeveel water ik op een dag drink, of ik 10.000 stappen maak op een dag, of ik op tijd opsta en of ik aan mijn 7 uurtjes slaap kom. Het geeft ook stiekem wel een kick wanneer ik einde van de week al mijn doelen heb behaald dus ik doe zeker meer mijn best.

Een tracker bijhouden in je bullet journal

Andere ideeën voor in je tracker

 • Huis schoonmaken
 • Medicijnen
 • Sporten
 • Geen afhaaleten
 • Koken
 • Budget
 • Het voeden van je baby
 • Vitamine inname
 • Werken in je bujo
 • Me time
 • Lezen
 • Bloggen
 • Hoofdpijn
 • Menstruatiepijn
 • Gewichtsverlies

Een tracker bijhouden in je bullet journal

En zo kan ik nog heel lang doorgaan. Heb je nog meer inspiratie nodig dan kun je op Pinterest zoeken op “habit tracker” en je kijkt je ogen uit. Ik ben heel benieuwd of jij gebruik maakt van een tracker en wat je dan zoal bijhoudt. Vertel je het in een reactie?

Over Esmeralda

Hi! Ik ben Esmeralda, gastblogger voor My Lovely Notebook. Even een korte introductie over mijzelf. Ik ben moeder van twee dochters van 18 en 11 jaar en vrouw van de allerliefste. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn blog www.savethemama.nl waar ik regelmatig schrijf over food, fun & life. Ook heb ik een grote liefde voor schrijven met een doodnormale pen. Vandaar dat ik uiteindelijk ben begonnen met een bullet journal waar ik volledig in los kan gaan met lijstjes, schema's, handletteren en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig naar wat ik zoal in mijn bullet journal schrijf? Ik ga dit maandelijks met jou delen in mijn gastblogs voor My Lovely Notebook. See you soon!

2 thoughts on “Een tracker bijhouden in je bullet journal

 1. Pingback: 5 x Bullet journal gastblogs voor My Lovely Notebook - Save the Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.