My Lovely Bullet Journal

My Lovely Bullet Journal

Ik kan jullie zo ontzettend veel vertellen over Bullet Journaling! Ik ben er nu zelf een klein jaartje mee bezig en ik vind het fantastisch. Het geeft me overzicht, ik kan er al mijn lijstje in kwijt en daarnaast ook nog mijn creativiteit. Een gouden combinatie dus!

My Lovely Bullet Journal

Laat ik beginnen bij het begin, wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal is een notitieboek waar je allerhande dingen in kan bijhouden. In de essentie dient het als een agenda, maar je kan er zóveel meer mee doen. Je kan er je notities in kwijt, to-do lists, wishlists, ideeën voor een project, herinneringen of een habbit tracker.

Future planning, monthly spreads, weekly spreads en daily spreads. Say what?!

Een Bullet Journal bestaat uit verschillende onderdelen. Je kan maandelijks een nieuw ‘hoofdstuk’ beginnen. In dit hoofdstuk geef je op een korte manier duidelijk aan welke afspraken je gepland hebt en wat je die maand moet doen. Dit noem je een monthly spread. Hetzelfde geldt voor een weekly spread. Deze kan je nog uitbreiden met bijvoorbeeld welke maaltijden je die week gaat eten en de dingen die niet moet vergeten.

My Lovely Bullet Journal

My Lovely Bullet Journal

Een daily spread staat enigszins gelijk aan een bladzijde uit je agenda. Je schrijft hier welke afspraken je die dag hebt en je to-do lijstje. Ik vind het zelf ook erg handig om ook bij te houden hoeveel water ik die dag gedronken heb.

My Lovely Bullet Journal
Future planning bestaat uit een drie maandelijkse spread waarin je al je afspraken, verjaardagen en evenementen gaat plannen. Dit doe voor de monthly spread van de eerste maand waarmee je gaat plannen. Het is een handig overzichtje voor als je een nieuwe monthly, weekly of daily spread aan het maken bent.

Wat ik vooral heel erg fijn vind aan een Bullet Journal is dat ik zelf kan bepalen hoe ik het inricht, hoeveel plek ik nodig heb en wat voor mij werkt. Daarnaast ben ik graag bezig met handlettering en doodling (kleine tekeningen maken), en daar leent een Bullet Journal zich prefect voor!

Ik hoop dat ik je met deze blog wat meer wegwijs heb kunnen maken in de wondere wereld van de Bullet Journal 😉 Volgende maand vertel ik je meer over mijn eigen Bullet Journal, wat ik handig en vooral ook niet handig vind. Tot dan!

Geïnspireerd? --> Handige bullet journals

>>> Geïnspireerd geraakt en wil je zelf ook aan de slag? Download dan onze lijst met heel veel Bullet Journal Ideeën!

Over Lovely Charlotte

Hoi! Ik ben Charlotte, de nieuwe gastblogger van My Lovely Notebook!

Even kort iets over mijzelf. Ik ben moeder van Ifan, getrouwd met de liefde van mijn leven, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks twee keer in de week met een personal trainer, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en ga graag (online) shoppen!

Leerkracht in het basisonderwijs en ben daarnaast druk met bloggen op mijn eigen mommy, lifestyle en beauty blog Lovely Charlotte.

Ik kan onwijs chaotisch zijn, en doe dan vijftien dingen door elkaar. Ik ben gek op het maken van to-do lijstjes, maar werd een beetje maf van alle losse, rondslingerende briefjes dus besloot ik om een Bullet Journal bij te gaan houden.

Wat een Bullet Journal is en wat het precies inhoud kan je lezen in mijn blogs die vanaf nu maandelijks op My Lovely Notebook zullen verschijnen!

Op social media kun je alles over Bullet Journaling vinden met de hashtag #mylovelybulletjournal.

Veel leesplezier!

Liefs, Charlotte

2 thoughts on “My Lovely Bullet Journal

  1. Cheryl says:

    Jaja heb er vandaan 1 besteld! Hoop dat die nog sneller binnen is dan dat er staat want kan niet wachten om te beginnen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.