Letters met mooie krullen | Bullet journal

letters met mooie krullen bullet journal

Weet je nog dat je vroeger op school je agenda vol kalkte met allerlei leuzen, teksten en quotes? Ik vond dat altijd zo leuk om te doen. Letters met mooie krullen, of grote ronde letters, gewoon lekker schrijven. Want schrijven daar ben ik altijd dol op geweest en nog steeds. Zelfs op mijn werk wanneer ik aan de telefoon zit dan krabbel ik wat af op mijn memoblok. Heerlijk! En daarom ben ik ook zo blij met het fenomeen bullet journal. In je eigen bullet journal kan je doen en laten wat jij wilt. En wat is er nu leuker dan jouw journal op te vrolijken met mooie quotes en doodles?

Handletteren

Sinds vorig jaar oktober ben ik in de weer met mijn journal, en het heeft even geduurd voordat ik het aandurfde om deze mooi te maken met teksten in de vorm van handletteren. Nog steeds ben ik bang dat ik een foutje maak en dat dan een hele pagina verpest is. Maar na wat onderzoek te hebben gedaan en veel te oefenen met de hulp van een aantal boeken voor het handletteren gaat het steeds beter.

Eerst uittekenen met potlood

Voordat ik de quote definitief in mijn journal opschrijf, teken ik het eerst uit met potlood. Gewoon een simpel HB potlood. Hierbij is ook een gum mijn beste vriend. Mocht ik een foutje maken dan gum ik het zo weg en kan ik gewoon weer opnieuw beginnen. De ene keer lukt het mij in één keer om de quote mooi op papier te zetten de andere keer gum ik het tien keer uit. Wanneer ik tevreden ben trek ik de letters over met een fijnschrijver, meestal met puntdikte 0,5. Niet te dun, niet te dik. De overige lijntjes potlood die dan nog zichtbaar zijn gum ik weg.

Lege pagina’s opvullen

Soms komt het bij mij voor dat er ergens tussen nog een lege pagina in mijn journal zit. Dit is dan een perfecte pagina om deze te vullen met een mooie quote. Misschien wel een motivatie quote, of een tekst die je graag wilt onthouden. Ook vul ik regelmatig een leeg plekje in mijn weekly op met mijn handlettering kunsten. Heb jij ook zin gekregen om aan de slag te gaan met handletteren in je bullet journal? Op Pinterest zijn er oneindig veel tutorials en oefeningen te vinden. Succes!

Geïnspireerd? --> Handige bullet journals

Over Esmeralda

Hi! Ik ben Esmeralda, gastblogger voor My Lovely Notebook. Even een korte introductie over mijzelf. Ik ben moeder van twee dochters van 18 en 11 jaar en vrouw van de allerliefste. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn blog www.savethemama.nl waar ik regelmatig schrijf over food, fun & life. Ook heb ik een grote liefde voor schrijven met een doodnormale pen. Vandaar dat ik uiteindelijk ben begonnen met een bullet journal waar ik volledig in los kan gaan met lijstjes, schema's, handletteren en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig naar wat ik zoal in mijn bullet journal schrijf? Ik ga dit maandelijks met jou delen in mijn gastblogs voor My Lovely Notebook. See you soon!

4 thoughts on “Letters met mooie krullen | Bullet journal

  1. Tanja says:

    Erg leuk! Ben dol op notitieboekjes. Sommige vind ik zo mooi dat ik er niet in durf te schrijven… Ik doe eigenlijk nog niks met bullet journals dus ik ben erg benieuwd naar wat jij ervan maakt.

  2. Pingback: Wat staat er in mijn bullet journal? - Save the Mama

  3. Pingback: 5 x Bullet journal gastblogs voor My Lovely Notebook - Save the Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.