Bullet journal: level 10 life

Level 10 Life

Hoe tevreden ben jij met je leven? Zijn er aspecten die beter kunnen? Dit kan je allemaal evalueren in de Level 10 Life spread in je Bullet Journal. Het doel van de Level 10 Life spread is om jouw leven te evalueren en te zien hoe jij het op elk aspect doet. Nadat je dit hebt gedaan, ga je doelen opstellen voor elk aspect. Het uiteindelijke doel van de Level 10 Life is om op elk aspect een 10 te scoren.

De aspecten die ik gebruik voor de Level 10 Life spread zijn:

  • Relaties (mijn gezin/man, familie en vrienden).
  • Omgeving (huis of werkomgeving).
  • Gezondheid (sporten, gezond eten etc.).
  • Bijdrage (vrijwilligerswerk, een steentje bijdrage, er zijn voor andere).
  • Recreatie (me-time, leuke dingen doen met je gezin).
  • Financieel.
  • Carrière.
  • Persoonlijke Ontwikkeling.

Op de ene bladzijde heb ik een vierkant getekend en verdeeld in 8 vakken. Elk vak staat voor één van de aspecten van de level 10 life. Ik ben toen bij mijzelf te raden gegaan wat voor cijfer ik mijn leven op dat gebied zou geven. Hier zette ik een lijn. Daarna heb ik de vakken ingekleurd.

Als gevolg van mijn cijfers ben ik doelen gaan opstellen. Hoe kan ik mijn leven verbeteren? Wat wil ik bereiken en welke stappen wil ik gaan zetten om dit te bereiken? Deze schreef ik op de rechterpagina onder de Level 10 Goals.

Over een aantal maanden zal ik nogmaals een evaluatie doen. Je kan ervoor kiezen om dit in hetzelfde vierkant in te vullen of een nieuwe spread te maken. Ik kies ervoor om dit in hetzelfde vierkant te doen. Hierdoor ontstaat er een duidelijk en eenvoudig overzicht van je verbeteringen.

In de tussentijd is het goed om eens per week/maand naar je doelen te kijken en te bedenken hoe je ze deze vorm wilt gaan geven. Dit zou je weer kunnen verwerken in je weekly of monthly spreads.

Zelf ook in een bullet journal beginnen? Bekijk dan deze bullet journal notitieboeken eens!
of download onze lijst met heel veel bullet journal ideeën!

Geïnspireerd? --> Handige bullet journals

Over Lovely Charlotte

Hoi! Ik ben Charlotte, de nieuwe gastblogger van My Lovely Notebook!

Even kort iets over mijzelf. Ik ben moeder van Ifan, getrouwd met de liefde van mijn leven, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks twee keer in de week met een personal trainer, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en ga graag (online) shoppen!

Leerkracht in het basisonderwijs en ben daarnaast druk met bloggen op mijn eigen mommy, lifestyle en beauty blog Lovely Charlotte.

Ik kan onwijs chaotisch zijn, en doe dan vijftien dingen door elkaar. Ik ben gek op het maken van to-do lijstjes, maar werd een beetje maf van alle losse, rondslingerende briefjes dus besloot ik om een Bullet Journal bij te gaan houden.

Wat een Bullet Journal is en wat het precies inhoud kan je lezen in mijn blogs die vanaf nu maandelijks op My Lovely Notebook zullen verschijnen!

Op social media kun je alles over Bullet Journaling vinden met de hashtag #mylovelybulletjournal.

Veel leesplezier!

Liefs, Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.