Je Bullet journal gebruiken voor een opgeruimd huis

Je Bullet journal gebruiken voor een opgeruimd huis

Geen huishoudwonder

Waarschijnlijk is het de schuld van mijn moeder dat ik geen huishoudwonder ben. Ik ben de jongste van totaal vier meiden. Een nakomeling dus ik werd altijd aardig in de watten gelegd. Een verwend nest ja! Opruimen? Mijn moeder helpen met schoonmaken? Nope! Ik hoefde niets maar dan ook niets te doen thuis. Zelfs mijn kamer werd opgeruimd en spik en span gepoetst door mijn moeder. Tja wie ben ik om dan tegen te stribbelen?

Mijn bullet journal komt weer goed van pas

Nu heel veel jaren later moet ik natuurlijk wel als moeder het huishouden bijhouden. En als ik even eerlijk mag zijn, ik maak er een potje van. Ik doe maar wat en stel dingen uit, ik ben er gewoon niet dol op. Vaak gebruik ik de smoes en hou ik mezelf voor dat ik elke dag werk en er gewoon geen tijd voor heb. En dan te bedenken dat er vrouwen zijn die echt oprecht blij worden van het huishouden te doen. I don’t get it! Maar goed ik kan het mijn man en kinderen niet aandoen om te moeten leven in een bende, en eerlijk is eerlijk van een schoon en opgeruimd huis word je blij. Nee het is hier heus geen krot maar dat uitstellen moet maar eens afgelopen zijn. Er moet orde geschept worden! En daar komt mijn bullet journal weer goed van pas.

 

Met inspiratie, van jawel, weer Pinterest maakte ik eerst een overzicht in mijn bullet journal van wat er gedaan moet worden in huis. Ik heb dit opgedeeld in, elke dag, elke week en de maandelijkse klusjes. Wel zo handig alles bij elkaar en overzichtelijk. Naar mijn gevoel zijn er nog een paar dingen die ik vergeet, maar dat zien ik dan wel weer. Ik kan ze er nog altijd bijschrijven.

Schoonmaaktracker

Ook maakte ik een tracker voor de maand juni. Zo kan ik per dag afvinken wat ik in huis heb gedaan en zie ik eind van de maand of ik mijn stinkende best heb gedaan en mijn huis spik en span is geworden. Eigenlijk is het een soort challenge nu ik erover nadenk want het is best een uitdaging. Naast de tracker heb ik ook nog ruimte voor notities mocht dat nodig zijn. Stiekem heb ik er best zin in, misschien word ik toch nog ooit een huishoudwonder met behulp van mijn bullet journal!

Hoe hou jij het huishouden bij? Doe je ook net als ik maar wat of werk je via een schema?

Over Esmeralda

Hi! Ik ben Esmeralda, gastblogger voor My Lovely Notebook. Even een korte introductie over mijzelf. Ik ben moeder van twee dochters van 18 en 11 jaar en vrouw van de allerliefste. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn blog www.savethemama.nl waar ik regelmatig schrijf over food, fun & life. Ook heb ik een grote liefde voor schrijven met een doodnormale pen. Vandaar dat ik uiteindelijk ben begonnen met een bullet journal waar ik volledig in los kan gaan met lijstjes, schema's, handletteren en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig naar wat ik zoal in mijn bullet journal schrijf? Ik ga dit maandelijks met jou delen in mijn gastblogs voor My Lovely Notebook. See you soon!

One thought on “Je Bullet journal gebruiken voor een opgeruimd huis

  1. Pingback: Deze huishoudelijke klusjes vind ik vreselijk om te doen - Save the Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.