Een Mood mandala om je stemming bij te houden

Een Mood mandala om je stemming bij te houden

Mood mandala, mooie cirkel met prachtige kleuren en tekeningen

Mandala’s je hebt ze vast weleens voorbij zien komen. Die mooie cirkels met prachtige kleuren en tekeningen erin. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen maar er bestaan ook speciale mandala kleurboeken. Ik heb er voor gekozen om  zelf een Mood mandala te maken maar ik zal eerst even kort uitleggen wat een mandala eigenlijk is en waar het voor staat.

Uiting van persoonlijkheid

Het woord mandala komt uit de oud Indische taal het Sanskriet en betekent wiel of magische cirkel. Deze cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel staat voor oneindigheid en de ruimte binnen in cirkel biedt een beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met jezelf waardoor er verschillende innerlijke processen op gang kunnen komen. In het Hindoeisme en Boeddhisme dienen ze als hulpmiddel voor meditatie. In veel culturen komen we mandala’s tegen. De mandala’s van nu zijn meer een uiting van de persoonlijkheid van de maker van de mandala. Deze bestaat meestal uit een cirkel die vol getekend is met geometrische figuren, vormen, lijnen, symbolen en kleuren.

Ook is de mandala perfect voor in je Bullet journal in de vorm van een een Mood mandala. Ik had de Mood mandala al een aantal keren voorbij zien komen bij andere Bullet journalers en eindelijk heb ik de tijd gevonden om er zelf ook eentje te tekenen. In deze Mood mandala hou ik elke dag bij hoe ik me heb gevoeld. Wat was mijn stemming? Was ik blij, moe, productief… en elke dag van de maand kleur je dan een ring in met de kleur die hoort bij jouw stemming van die dag. Naast dat je de mandala inkleurt vul je hem ook in met mooie vormen en lijnen. Zo wordt het een mooi kunstwerk, heb je een beeld van jouw stemming over de gehele maand én doordat je zo geconcentreerd bezig bent met het tekenen van de lijnen en vormen geeft het ook nog eens rust.

Wat heb je nodig?

Een mandala maken is moeilijker dan het lijkt. Eigenlijk is het best simpel. Je hebt er een passer en liniaal voor nodig en wat potloden of stiften. Met de passer maak je de cirkels voor een maand lang en met de liniaal trek je lijnen zodat je hem makkelijk kunt invullen met de mooie vormen en lijnen. Ik koos voor 7 verschillende stemmingen maar het mogen er natuurlijk ook meer of minder zijn. Het gaat erom wat jij zelf wilt bijhouden.

Het was de bedoeling om de mandala op de foto te zetten voordat deze ingekleurd was. Een voor en na foto maar ik was zo gedreven dat ik het helemaal vergeten ben en nu dus een bijna gevulde mandala laat zien. Omdat ik er deze maand mee ben begonnen is hij nog niet helemaal gevuld, maar ik ben best al trots op het resultaat. Ik word er blij van als ik er naar kijk en het kleuren en tekenen van de lijnen is echt zo leuk en rustgevend om te doen.

 

Is de Mood mandala iets voor jou om bij te houden in jouw bullet journal?

 

>>> Klik hier om meer artikelen over Bullet Journaling te lezen. <<<

>>> Ga nu naar de bullet journals (Nuuna & Leuchtturm1917) en start er zelf ook mee! <<<

>>> Ben je al een tijdje bezig met bullet journaling en wil je meer inspiratie? Download dan onze Bullet Journal Ideeën lijst hier. <<<

Over Esmeralda

Hi! Ik ben Esmeralda, gastblogger voor My Lovely Notebook. Even een korte introductie over mijzelf. Ik ben moeder van twee dochters van 18 en 11 jaar en vrouw van de allerliefste. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn blog www.savethemama.nl waar ik regelmatig schrijf over food, fun & life. Ook heb ik een grote liefde voor schrijven met een doodnormale pen. Vandaar dat ik uiteindelijk ben begonnen met een bullet journal waar ik volledig in los kan gaan met lijstjes, schema's, handletteren en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig naar wat ik zoal in mijn bullet journal schrijf? Ik ga dit maandelijks met jou delen in mijn gastblogs voor My Lovely Notebook. See you soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.