Een Calendex in je Bullet Journal

In één oogopslag zien welke afspraken er voor de komende maanden op de planning staan. Je daily page gemakkelijk maken en nooit meer een afspraak, deadline of verjaardag vergeten? Dan is het Calendex systeem ideaal voor jou!

De Calendex is een hybride tussen een index en een kalender. Het systeem is bedacht door Eddy Hope. Ik ben de Calendex gaan gebruiken in mijn Bullet Journal omdat ik geen goed overzicht had over afspraken die na de huidige maand komen, het zogenaamde Future Planning. Zelf werk ik met een kleuren systeem. Roze is voor persoonlijk, blauw voor mijn man, oranje voor mijn blog, grijs voor mijn zoon, rood is een verjaardag, groen een feestdag en paars staat voor vakantie. Ik heb acht maanden verspreid over twee pagina’s.

 

Voor elke terugkerende afspraak, deadline of iets dergelijks zet ik een stipje. Begin januari zie je dus tot en met 8 januari paarse stipjes staan omdat dit de kerstvakantie is. Verjaardagen staan in de agenda van mijn telefoon, dus die schrijf ik – buiten het stipje – verder niet in mijn Calendex.

 

Als ik een afspraak maak schrijf ik deze op de dag waarop ik ben in mijn Bullet Journal. Bijvoorbeeld, ik kreeg op 23 december een uitnodiging voor een evenement. Ik kleur op mijn daily page een oranje vakje en schrijf daar wat de afspraak inhoud.

 

 

Vervolgens ga ik naar de Calendex en teken een oranje vakje op de dag dat het evenement plaats zal vinden. In dit vakje schrijf ik het paginanummer van de bladzijde waar ik de afspraak heb opgeschreven.

Iedere dag als ik mijn daily page aan het maken ben, raadpleeg ik mijn Calendex om te kijken of ik nog afspraken of andere dingen heb. Ik vind het zelf een handig systeem. In het begin is het even wennen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, werkt het fantastisch!

Werk jij ook met een Calendex? Wat vind je ervan?

Geïnspireerd? --> Handige bullet journals

Over Lovely Charlotte

Hoi! Ik ben Charlotte, de nieuwe gastblogger van My Lovely Notebook!

Even kort iets over mijzelf. Ik ben moeder van Ifan, getrouwd met de liefde van mijn leven, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks twee keer in de week met een personal trainer, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en ga graag (online) shoppen!

Leerkracht in het basisonderwijs en ben daarnaast druk met bloggen op mijn eigen mommy, lifestyle en beauty blog Lovely Charlotte.

Ik kan onwijs chaotisch zijn, en doe dan vijftien dingen door elkaar. Ik ben gek op het maken van to-do lijstjes, maar werd een beetje maf van alle losse, rondslingerende briefjes dus besloot ik om een Bullet Journal bij te gaan houden.

Wat een Bullet Journal is en wat het precies inhoud kan je lezen in mijn blogs die vanaf nu maandelijks op My Lovely Notebook zullen verschijnen!

Op social media kun je alles over Bullet Journaling vinden met de hashtag #mylovelybulletjournal.

Veel leesplezier!

Liefs, Charlotte

One thought on “Een Calendex in je Bullet Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.