Mijn bullet journal

Ok√©, ik geef het toe…. ik ben nu ook verslaafd!
Na het artikel van Simone over het maken bullet journal¬†heb ik veel foto’s op Instagram en video’s op Youtube bekeken¬†over bullet journaling. En nu ben ik zelf ook eindelijk¬†begonnen!
Het ging zo kriebelen toen ik van die ontzettend toffe creatieve creaties zag op internet. Mooie lettertypes, leuke tekeningetjes en gewoon even een momentje voor jezelf. Aangezien bij een bullet journal heel veel lijstjes worden gemaakt, dacht ik al: dit is een match als lijstjes freak!

In dit artikel neem ik je mee in mijn bullet journal proces, deel ik mijn pagina’s en geef ik suggesties voor leuke bulletjournal idee√ęn en lijstjes. Het artikel zal komende tijd steeds meer aangevuld worden met meer inspiratie en afbeeldingen.

Welk notitieboek kies je voor een bullet journal?Nuuna notitieboek For my eyes only roze

Voor bulletjournaling zijn twee typen papier gebruikelijk. Dat zijn notitieboeken met ruitjes of met puntjes. Zelf ben ik meer fan van notitieboeken met puntjes omdat ze je nog net wat meer vrijheid geven, en toch structuur aanbrengen. Ik heb gekozen voor een notitieboek van Nuuna. De reden is dat deze notitieboeken een ruim A5 formaat hebben, lekker dik zijn en het papier heel stevig zodat het niet doordrukt.

Aangezien ik The Masterplan koper al gebruik voor mijn zakelijke idee√ęn en inzichten en de bullet journal juist voor prive wil gebruiken heb ik gekozen voor Nuuna for my eyes only. De tekst vind ik wel toepasselijk.

Hoe begin je in een bullet journal?

Als perfectionist vind ik het erg lastig om te beginnen aan dit soort nieuwe projecten. Ik ben dan bang dat ik een verkeerde keuze maak qua indeling ofzo en daar nog heel lang van baal. Daarom heb ik besloten toen ik wilde starten, dat ik eerst goed ging kijken wat de mogelijkheden zijn en dat ik de bullet journal alleen voor privé-zaken ga gebruiken (voor zakelijk gebruik heb ik namelijk al een notitieboek en een agenda en het is natuurlijk niet de bedoeling om dubbel werk te gaan doen). De reden dat ik wil gaan bulletjournalen is dat ik het heel leuk vind om meer creatief bezig te zijn. Door de bullet journal kun je iedere dag of iedere week lekker los gaan met je creativiteit.

Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de variaties en mogelijkheden die er zijn, door mensen die al langer een bullet journal bij houden en daar video’s en foto’s van maken. Deze beelden inspireerden mij zo, dat ik niet kon wachten om te beginnen. Terwijl ik aan het kijken was heb ik een lijstje gemaakt van lijstjes die ik wil maken en zo kreeg mijn bullet journal vorm in mijn hoofd.

De stappen die ik heb gezet zijn:

 1. doel bepalen: waar ga ik deze bullet journal voor gebruiken? En waarom ga ik het doen?
 2. Youtube videos bekeken en foto’s op Instagram.
 3. een lijst gemaakt van de dingen die ik in een bullet journal wil schrijven/maken/doen
 4. goed gekeken naar de verschillende schrijfstijlen en tekeningen van anderen.
 5. en gewoon begonnen!

Echt beginnen?

Ok√©, ik ben niet meteen op de eerste pagina begonnen. Ik heb eerst een paar bladzijde leeg gelaten om hier later een mooie quote neer te zetten en een key pagina te maken. Een key pagina¬†is een bladzijde¬†waar een soort legenda staat¬†van de in je bullet journal gebruikte symbolen. Ook heb ik ruimte over gelaten om eventueel een index te maken zodat ik de lijsten straks allemaal gemakkelijk terug vind. Toen ben ik met potlood verschillende pagina’s gaan reserveren voor een bepaalde lijst. En toen begon het echte werk. Ik begon met een maand overzicht voor de maand juli.

Mijn bullet journal maandoverzicht Juli

Mijn bullet journal maandoverzicht

 

Op de linker pagina in mijn bullet journal heb ik een soort kolom gemaakt. Links staat de dag en de datum en deze is verdeeld in drie vakjes voor ochtend, middag en avond. Zo kan ik duidelijk in een oogopslag zien welke afspraken ik wanneer heb.

Op de rechterpagina heb ik to do’s opgeschreven voor de maand juli. Dingen die ik in ieder geval afgerond wil hebben. Om het op te leuken heb ik een beetje gedoedeld… ūüôā

 

 

TIP: ik schrijf/teken alles eerst met potlood en daarna schrijf ik er met zwarte fineliner overheen. Uitgummen maar en klaar!

Recepten log

Ge√Įnspireerd door wat ik online allemaal tegen kwam aan bullet journal lijsten, vond ik dit wel een hele handige. Alle recepten die mijn vriend en ik goed kunnen bereiden of heel lekker vinden heb ik hier in gezet. Ik heb de gerechten onderverdeeld in pasta, aardappel, rijst, salade gerechten en overige. Zo kunnen we gemakkelijk ons week menu samenstellen als we niet zo veel inspiratie hebben.

Mijn bullet journal recepten Mijn bullet journal recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

Ge√Įnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag? Download dan onze lijst met heel veel Bullet Journal Idee√ęn!
Of op zoek naar een notitieboek met puntjes om zelf aan de slag te gaan? Bekijk onze bullet journal notitieboeken.

Ge√Įnspireerd? --> Handige bullet journals

4 thoughts on “Mijn bullet journal

 1. benieuwd says:

  zijn er ook bullet journals die gewoon helemaal wit zijn? Dat lijkt me wel handig…
  Thanx voor het antwoord!

 2. My Lovely Notebook says:

  Je kunt ieder notitieboek als bullet journal gebruiken. Bullet journaling is een systeem, niet een boekje.
  Vaak wordt dotted papier gebruikt, omdat het handig is met lijnen trekken. Maar een blanco of gelinieerd boekje kan ook. We hebben genoeg blanco notitieboeken. Neem maar eens een kijkje!

 3. Nicole says:

  Ik heb een lange lijst met dingen die ik wil tracken enz. Hoe plan ik die in combinatie met maand en weekoverzichten?

 4. M says:

  Hi, ik heb nog een heleboel deco patch paper liggen. Kan ik daar nog wat mee in mijn bulletjournal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.