Slimmer werken niet harder: 10 tips

Slimmer werken niet harder: 10 tips

Als je al wat vaker onze artikelen hebt gelezen dan weet je intussen wel dat we gek zijn op lijstjes. Ook zijn we fan van slimmer werken en effectiever werken. Want waarom zou je ervoor kiezen om taken over een langere periode uit te smeren in plaats van te kiezen voor dezelfde hoeveelheid taken in minder tijd. Indien je tijd over houdt kun je dat weer besteden aan andere dingen. Leukere dingen! Vandaag combineren wij deze 2 passies. Als je een aantal van onderstaande tips toepast zal je zien dat het nog leuk is om te gebruiken ook!

Tip 1: slimmer werken

Een tip uit eigen koker, hoe werk je slimmer. Plannen en een to-do lijst maken gaat je al heel erg helpen. Je maakt je taken hiermee tastbaar. Hoe doe je dat precies? Lees dan ons andere artikel over slimmer werken: niet harder werken.

Tip 2: vervelende taak eerst

Begin met die taak waar je tegen opziet. De zogenaamde `kikker’. Je zult zien dat het afronden van een vervelende taak de frustratie vermindert en je energie geeft voor de rest van de dag. Lees ons artikel een kikker voor een fijne dag of het boek `eat that frog’ van Brian Tracy (AANRADER!).

Tip 3: stop met Mutitasken

Multitasken betekent over het algemeen weinig focus en daarmee doe je dingen vaak maar half. Stop dus met meerdere dingen tegelijk doen en concentreer je op die ene taak. Het gaat je sneller verder helpen.

Tip 4: zeg nee

In het kader van focus of jezelf niet teveel op de hals halen is nee zeggen tegen je collega’s of je manager soms een must. Eng? Als je goed kunt uitleggen wat je dan niet kunt doen dan zal het in de meeste gevallen begrepen worden.

Tip 5: sneller typen

Door sneller te typen hou je aan het eind van de dag meer tijd over. Dat lijkt misschien nog niet meteen zo heel veel, maar tel die minuten winst maar eens uit. Een leuke en speelse manier om dit verder onder de knie te krijgen zonder er meteen een cursus voor te hoeven doen is typeracer.

Tip 6: leer shortcuts op je toetsenbord

Shortcuts komen in vele soorten en maten. Wij vinden ze lang niet allemaal even handig. Er zijn er daarentegen di jee waarschijnlijk vaak kunt toepassen. Wil je weten welke voor jou nuttig kunnen zijn? Check deze website en haal voor jou de beste eruit en print deze uit. Leg de sneltoetsen naast je toetsenbord om ze jezelf aan te leren.

Tip 7: denk na over vergaderen en e-mail

Het continu checken van je e-mail en het de hele dag bijwonen van vergaderingen zijn grote afleiders. Met deze afleiders kun je slimmer omgaan. Wil je effectiever op kantoor zijn, lees ook dan dat artikel.

Tip 8: een beller is sneller

Dat je toch je e-mail moet doen is onoverkomelijk. Gouden regel: mails die je in 2 minuten kunt beantwoorden meteen oppakken. Dan ben je er gelijk van af. Behoeft een antwoord meer uitleg. Even bellen. Dat voorkomt onnodig heen en weer gemail.

Tip 9: maak het verschil

Met welke taken maak je het verschil? Welke taken gaan jou, je project of je bedrijf verder helpen? Zet deze bovenaan je to-do lijst en voorkom dat je de weg kwijt raakt in kleine taakjes.

Tip 10: deel je tijd effectief in met de tomaat

Tomaat slaat in dit geval op de Pomodoro techniek. Een handige techniek die helpen om te focussen op je taken. Meer weten? Dat kan hier.

Heel veel succes en we horen graag welke slimmer werken tips jij hebt toegepast en voor jou goed werken.

Notitieboekjes die je misschien leuk vindt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.