Me-time met 5 regels óf 5 minuten dagboek

Me-time met 5 regels óf 5 minuten dagboek

Soms kost het toch weinig tijd om wat me-time in te ruimen. Oké, een avondje series kijken met een mega mok thee, reep chocola en een maskertje op je gezicht is ook heerlijk. Maar wat als je elke dag, even quality time met jezelf inplant? In de vorm van een dagboek die je of in 5 zinnen óf in 5 minuten invult?

1 zin per dag

Al eerder schreef ik op My Lovely Notebook over mijn ‘probleem’ met consequent schrijven in mijn dagboek. Ik ben er gewoon niet zo sterk in. Ik vergeet het. Heb geen tijd (wat de slechtste smoes ooit is!). Het lukt vaak simpelweg niet. Nu gaat het al een stuk beter sinds ik een ‘one line a day’ dagboek heb waar je – als je een beetje klein schrijft – toch best een zin of 5 kwijt kan. Het brengt je direct tot de kern van je verhaal, want er is simpelweg niet meer ruimte.

5 minuten per dag

Inmiddels ben ik aan jaar 3 bezig en vind ik het super leuk om terug te lezen wat ik op die dag, maar dan 1 of 2 jaar geleden deed. Wat me bezig hield. Indirect spoort me dat aan consistenter te zijn met het erbij pakken van mijn boekje en mijn dag op papier te zetten. Maar wat ik nu in de nieuwe collectie van My Lovely Notebook voorbij zag komen, trok ook mijn aandacht. Dit dagboek kost je geen 5 zinnen, maar 5 minuten per dag. Het heet ook letterlijk 5 minute journal. In tegenstelling tot mijn dagboek – waar je enkel beperkt wordt door het aantal regels wat je hebt om vol te pennen – krijg je bij dit dagboek dagelijks een paar vaste rubrieken om in te vullen.

Mindful bezig zijn

Het is totaal ingestoken op mindfulness, iets waar ik me steeds meer mee bezig houd. Weg met de negativiteit en op naar het positieve! Waar ik bij One Line A Day nogal snel verval in alle vervelende dingen die me die dag zijn overkomen, gaan 5 Minute Journal juist in op het mooie van die dag. Je beantwoordt telkens een aantal vragen. Een deel vul je ’s morgens in en een ander deel is voor de avond. Wat zorgt ervoor dat vandaag goed wordt? bijvoorbeeld schrijf je ’s morgens. Aan het eind van de dag beschrijf je wat de 3 dingen zijn die vandaag goed maakten. En waar was je dankbaar voor? Toch is er ook wat ruimte voor de minder leuke dingen. Die vul je in onder Wat kon vandaag beter?

Dagboek bestellen

Ik heb echt super veel zin nu om dit dagboek óók te bestellen en hem gewoon naast mijn andere te gebruiken. Het zal me zeker helpen om de boel wat positiever in te zien (ik ben een gevalletje glas half leeg) én hopelijk vult mijn andere dagboek zich dan ook met meer mooie input dan gezeur.

Gebruik jij zelf een dagboek? Lukt het jou om consistent te schrijven? – Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.