Ziekte vastleggen in een notitieboekje

Ziekte vastleggen in een notitieboekje

De afgelopen weken heeft mijn leven in een razendsnel tempo een draai gemaakt en weet ik nu al dat dit jaar een levens veranderend jaar gaat worden. Dit jaar word ik niet alleen 40 maar ik zal ook 3 belangrijke operaties ondergaan. De afgelopen jaren heeft de chronische ziekte lipoedeem mijn benen dusdanig aangetast dat mijn mobiliteit steeds meer begint af te nemen. En ik ben simpelweg te jong om nu al te moeten nadenken over mijn mobiliteit. Maar levens veranderende gebeurtenissen, brengen ook veel emoties en gevoelens met zich mee. Hoe spannend ik het ook allemaal vind wat er komende jaar gaat gebeuren, ik wil het ook vastleggen en bewust meemaken. Maar hoe ga ik dat doen?

Filofax

Uiteraard wil ik mijn gevoelens opschrijven en alle gebeurtenissen documenteren. Ik denk dat ik dit in een apart notitieboek wil gaan doen en toen ik de mooie notitieboeken van Filofax voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit een notitieboek is waar ik komend jaar in wil gaan vastleggen. Het losse bladen systeem is ideaal voor niet alleen mijn gedachten en emoties maar ook voor alle afspraken rondom de operatie en de progressie die ik maak. Met het losse tabbladen systeem, kan ik mooi alles een eigen sectie geven. Zo zijn de financiën een heel belangrijk stuk want helaas is lipoedeem nog steeds een niet erkende ziekte en wordt de operatie daarom niet vergoed. Het is dus van groot belang dat ik mijn spaargeld en bijdragen van mijn crowd funding goed bij kan houden.

Ziekte vastleggen in een notitieboekje

Midori Travelers Notebook

Uiteraard wil ik dit hele proces ook op een creatieve manier vast leggen en mijzelf blijven motiveren door middel van kleine positieve reminders voor als het een keer tegenzit. Mijn Midori Travellers Notebook blijft hiervoor mijn favoriete notebook. De blanco inserts zijn perfect voor mijn art journal pagina’s en kunnen vaak alle materialen die ik gebruik, goed weerstaan. Daarnaast heeft de Midori een ideaal formaat voor in mijn tas.

Wellicht dat ik de komende tijd mij ook nog aan een Bullet Journal ga wagen. Het trekt mij namelijk wel maar ik heb nog teveel ideeën over hoe ik het wil doen en aanpakken. Hier ben ik nog niet helemaal over uit.

Mocht je nou meer willen weten over wat lipoedeem nou precies inhoud of wat voor effect het op mijn leven heeft? Check dan zeker mijn blog Plus een Beetje waar ik heel veel deel over mijn leven met lipoedeem.

Hoe zouden jullie deze belangrijke periode vast leggen?

Take care!

Xoxo

Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.