5 notitieboek tips

5 notitieboek tips

Schrijven is fijn. Schrijven is heerlijk. En echt schrijven, in een notitieboek, is anders dan op de computer of op je smartphone. Er zijn zoveel toepassingen. Je wil weer een nieuw notitieboek in gebruik nemen, maar voor welke reden. Welke kies jij? Ga je voor zakelijk of privé? Ga je voor iets puur functioneels of iets wat toch ook wel iets weg heeft van een stuk ontspanning. Onze ideeën op een rijtje.

Notitieboek tip 1: Aantekeningen maken

Of je nu in een studie zit of in vergaderingen op werk. Aantekeningen maken kan via verschillende methoden. Denk hierbij aan de handige Cornell methode. Schrijf steekwoorden aan de linkerkant, maak aantekeningen aan de rechterkant en vat samen helemaal onderaan de pagina. Zo haal je het maximale uit je notities. Meer weten? Lees verder.

Notitieboek tip 2: Reflecteren

Echt iets voor jezelf. of je het nu voor thuis of op kantoor gebruikt, reflecteren kan overal. Schrijf kort en bondig op wat je op verschillende wat je ervaart in verschillende fases. Bekijk het en leer ervan. Hoe? Lees verder.

Notitieboek tip 3: To do’s lijstjes

Al je actiepunten bijhouden. Handig om overzicht te krijgen en te houden alsook om rust in je hoofd te krijgen. Er zijn verschillende methoden om dit te doen. Ook bestaan er specifieke notitieboekjes die je hierbij aan de hand kunnen nemen. Hebben we je interesse gewekt? Hier vind je meer informatie.

Notitieboek tip 4: Receptenboek

Verzamel je van overal en nergens recepten? Websites, vrienden, collega’s of je lokale supermarkt? Maak je eigen receptenboek vol favorieten. Mix hierbij de digitale wereld met tips die je van je omgeving krijgt. Hier vind je ons artikel over het receptenboek.

Notitieboek tip 5: Encyclopedie

Veel tips die je ontvangt en de je wil organiseren? Of het nu om een restaurant of een stedentrip gaat. Gebruik je je notitieboek als volgt.

Hebben we je hiermee geïnspireerd over hoe een notitieboek te gebruiken? Heb je nog een andere toepassing die je heel graag met de wereld wil delen? Vertel het hieronder in de comments.

Notitieboeken tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.