Notitieboek tip #4: receptenboek

Notitieboek tip #4: receptenboek

Je notitieboek kun je op verschillende manieren gebruiken. Om jou te inspireren lichten we er de komende weken een aantal mogelijkheden uit. Eentje die we nog niet hebben gehad: je notitieboek als receptenboek.

Digitale recepten

Eten is in onze ogen weer een nieuw podium aan het pakken. Enkele jaren geleden, in 2011, vond bijvoorbeeld de lancering plaats van 24kitchen plaats. De afgelopen twee jaar won dit digitale smulparadijs de titel van “website van het jaar”.

Het receptenboek

Naast 24kitchen zijn er nog veel meer websites waar je ideeën en inspiratie op kunt doen. Maar wat doe je als je je favoriete recept altijd snel en gemakkelijk terug wil zoeken? Precies! Gebruik je notitieboek. Je hoeft een volgende keer niet te bedenken wat dat ene lekkere recept ook al weer is. Je kunt eenvoudig je nieuwe eigen receptenboekje erbij pakken.

Persoonlijk

Door je recepten op te schrijven maak je het boekje heel erg persoonlijk. Ook is het heel simpel om deze verder te personaliseren. Je schrijft eenvoudig je favoriete toevoegingen zoals groenten of extra kruiden erbij. Met een foto van je eigen bereide maaltijd maak je het receptenboekje helemaal speciaal.

Aanvullen

Je notitieboekje leen je gemakkelijk uit om mensen in je omgeving ook te laten genieten van ‘jouw’ recepten. Of, laat je receptenboek rond gaan bij je vriendinnen. Laat iedere vriendin haar favoriete recept in je receptenboek schrijven. Zo verzamel je in een mum van tijd fijne recepten. Dit is natuurlijk ook een leuk idee voor een vriendin die jarig is en van koken houdt!

Moleskine Passion Recepten Notitieboek

We hebben nu ook een recepten notitieboek van Moleskine. Deze passion journal voor recepten is verdeeld in 6 verschillende gangen. Zo houd je voorgerechten desserts makkelijk uit elkaar. Schrijf je favoriete recepten op in dit notitieboek en bewaar al je gouden pareltjes bij elkaar. Leuk idee ook om dit recepten notitieboek cadeau te geven waarbij iedereen zijn favoriete recept er in schrijft, zodat er een persoonlijk kookboek ontstaat.

Heb jij al een receptenboek?

mooie notitieboeken te gebruiken als receptenboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.