Notitieboek tip #5: je persoonlijke encyclopedie

Notitieboek tip #5: je persoonlijke encyclopedie

Je notitieboek kun je op verschillende manieren gebruiken. Om jou te inspireren lichten we er de komende weken een aantal mogelijkheden uit. Vandaag geven wij je tips mee om je notitieboek als je eigen persoonlijke encyclopedie te gebruiken.

Leuke tips om te onthouden

We gaan er van uit dat je nog wel eens op leuke plekjes komt. Een restaurantje, kroeg of tentoonstelling. Samen met je partner, gezin of lekker met vrienden en vriendinnen. Gebeurt het jou ook dat je met iemand in gesprek bent en dat je dan een tip krijgt? “van dat hippe tentje waar je echt een keer cocktails moet gaan drinken tot die indrukwekkende film die je absoluut in de bioscoop moet zien?”.

Je notitieboek als encyclopedie

Als je teveel moet onthouden is het risico groot dat je wat vergeet. En dat zou zomaar eens heel zonde kunnen zijn. Daarom maken wij in ons notitieboek categorieën aan met dingen die we een keer moeten ervaren of zien. Je kunt een apart notitieboekje nemen om je eigen encyclopedie te creëren of je kunt in je bestaande notitieboek bijvoorbeeld achterin beginnen. Zo hou je werk en privé of dagelijkse to-do’s en vrije tijd to-do’s gescheiden.

Categorieën

Door te categoriseren hou je je notitieboekje lekker overzichtelijk. Zo bestaat er bij ons de categorie muziek waarin we tips over artiesten en CD’s in schrijven of waar we liedjes in noteren die we tijdens een uitje horen. Eens in de zoveel tijd kijken we naar die lijst en kunnen we weer onze Spotify/ Deezer/ Soundcloud account aanvullen.

Ook handig om een eigen woordenboekje aan te leggen. Welke woorden hoor jij wel eens, maar ken je de betekenis niet of niet goed van? Schrijf op en zoek op als je thuis bent. Of schrijf er überhaupt woorden op (uit bijvoorbeeld een andere taal) die je vaak moet opzoeken. Je gepersonaliseerde woordenboek draag je dan altijd bij je.

In onze categorie eten en drinken tref je allerlei restaurant en kroeg tips aan. Leuk voor als we een keer uit eten willen en iets willen proberen wat we nog niet kennen. We hoeven niet te gaan graven in ons geheugen maar pakken onze fijne lijst erbij.

 

Gebruik dit notitieboek als je persoonlijke encyclopedie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.