Productief blijven: een 7 dagen plan

productief blijven

Productief blijven is lastig en er aan beginnen is net zo moeilijk. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Of dat je niet weet wat jou verder kan helpen met het bereiken van jouw doelen. Begin klein en neem niet teveel hooi op je vork. Hieronder kun je lezen wat je in een week kunt doen om stap voor stap productiever te worden.

Dag 1 – Eat that frog!

Daar hebben we hem weer! De kikker. Begin de dag met het lastigste klusje. Want volgens Mark Twain is dat het beste wat je kunt doen, de rest van de dag zal je je opgelucht voelen dat dat alvast gedaan is. Bekijk je doelen en vraag jezelf af dat wat je vandaag gaat doen, je morgen dichterbij zullen brengen waar je naar toe wilt gaan.

Dag 2 – Verander je houding

Onze eigen houding naar anderen toe bepaalt de houding van de ander naar ons. Het probleem is niet het probleem. Het probleem is onze houding ten opzichte van het probleem. Verander je houding over zaken en een grote kans dat de situatie zal veranderen.

Dag 3 – Werk slimmer, niet harder

Probeer altijd de meest efficiënte manier te vinden voor jouw taken. Maak elke dag een to-do-lijst. En het maakt jouw werk makkelijk en overzichtelijk.

Dag 4 – Geef niet op!

Het is makkelijk om op te geven maar dan zal je niet succesvol worden. Blijf door gaan! Natuurlijk zijn er momenten dat je op wil geven, maar bedenk waarom je in eerste instantie bent gestart.

Dag 5 – Laat het los

Net zoals in Frozen: laat het los. Sommige dingen kun je gewoon niet veranderen dus stop er mee om er tegen te vechten. Het accepteren van het probleem of de moeilijke situatie zullen je waarschijnlijk zelfs aan het denken zetten waardoor je een andere blik op dingen krijgt. En het geeft je rust.

Dag 6 – Omring jezelf met de juiste personen

Ga een bak koffie drinken met inspirerende en positieve personen. De juiste personen zullen je namelijk inspireren of met goede ideeën of tips aankomen. Sluit je aan bij een netwerkbijeenkomst, open koffie of doe het virtueel en neem deel aan bijv. een specifieke Facebook-groep.

Dag 7 – Blijf vooruit gaan

Wees trots op jezelf en de dingen die je hebt gedaan om te komen waar je nu bent. Je bent al zo ver gekomen! En blijf de gewoonte opbouwen om productief te blijven. Gebleken is dat je minstens 21 dagen herhaling nodig hebt om iets tot een gewoonte te maken. Dus blijf alle stappen hierboven elke week opnieuw de revue passeren.

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.