Waar ben jij dankbaar voor?

Het is November en dan vieren ze in Amerika ‘Thanksgiving’. Je hebt het vast wel eens gezien in een film of serie. Met de hele familie aan tafel, een grote kalkoen en om beurten vertellen waar jij dankbaar voor bent. Dat zette me aan het denken: waarom doen we dat in Nederland niet? En waarom zou je dat maar 1x per jaar doen? Waarom zou je dat niet het hele jaar door doen, kijken naar alle positieve dingen in je leven en daar dankbaar voor zijn?

Schrijf je dankbaarheid op

Schrijf ze eens op! Dagelijks. Wekelijks. Maandelijks. De frequentie maakt eigenlijk niet uit, alhoewel er uit onderzoek komt dat hoe vaker je dankbaar je bent hoe gelukkiger je wordt. Neem er echt even goed de tijd voor. Laat alle gebeurtenissen voorbij komen. Neem de positieve vibes in je op. In de klaagcultuur is het namelijk ontzettend makkelijk om in het negatieve te blijven hangen. Bekijk het juist eens van de andere kant. Want wat je de wereld instuurt, krijg je ook weer terug. Toch?

Oefen dankbaarheid

Wist je trouwens dat hoe meer je oefent om dankbaar te zijn, hoe makkelijker het gaat. En dus ben je ook vaker en sneller dankbaar en dús ook gelukkiger.  Dat wilt toch iedereen?!

Mooie momenten en levenslessen

Het eind van 2016 is een mooi moment om met een dankbaarheid boekje te starten en dan kun je het daarna doorhalen naar het nieuwe jaar. Een nieuwe traditie is snel geboren. Wat voor goeds heeft het afgelopen jaar jou gebracht? En dat hoeven niet alleen de voor de hand gelegen dingen te zijn, maar ook levenslessen die op dat moment wellicht niet makkelijk waren maar je wel voor de rest van je leven zult herinneren. Het kunnen grote dingen zijn, zoals zwanger raken of een nieuwe vriendschap, maar ook de hele kleine dingen zoals de geur van regen na een warme dag of een heerlijk zonnige dag in de herfst. De prachtige verkleuring van de blaadjes aan de bomen of de vogeltjes die in je tuin komen eten.

Waar ben jij dankbaar voor vandaag? Sta je er wel eens bewust bij stil of ga je vaak op in alledag? Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.