Efficiënt werken: Eat That Frog

Eat that frog

Eat that frog! Geen echte natuurlijk…. Maar ken je dat gevoel? Dat je een klus of een opdracht moet doen, maar waar je ontzettend tegen op ziet? Omdat het lang duurt, iets nieuws is waar je tijd in moet steken, het je onzeker maakt of gewoon omdat het totaal niet leuk is. Je gaat allerlei mogelijke manieren bedenken om het maar niet te hoeven doen. De was bijvoorbeeld, voor de zoveelste keer Social Media checken of de kattenbak schoon maken.

Gevolg Eat That Frog

Maar het gevolg is, dat wat je moet doen de hele dag in je hoofd zit en vooral zeurt. Het moet gebeuren dus je kan en wil het niet vergeten. Dus ook de dingen waar je dan op het moment mee bezig bent, krijgen niet de volledige aandacht.

En dan is daar de Eat That Frog-methode van Brian Tracy! Door deze methode ben je in staat om tijd te maken voor de dingen die je leuk vindt om te doen en echt aan je bedrijf kan werken. Meer vrije tijd, meer dingen afhandelen, geen uitstelgedrag meer en een minder hectisch leven. Klinkt goed toch?

De methode

Heel simpel: je creëert een dagindeling. Maak eerst een lijst van alle dingen die gedaan moeten worden op een dag en maak een inschatting hoeveel tijd je daaraan kwijt bent. Voeg in het begin zeker nog wat extra tijd toe voor het geval dat… en mocht je eerder klaar zijn, dan heb je tijd voor iets anders, bijvoorbeeld de kattenbak 😉

Daarna plan je al deze activiteiten in jouw dag, de ergste als eerste. Want als je eenmaal de ergste taak hebt gehad, zijn die anderen niet meer zo erg dan je had gedacht. Het heeft een positief effect op jouw hersenen (endorfine) als er een taak volbracht is en geef dat een boost voor de hele dag. Heerlijk die voldoening en focus!

Want uit onderzoek is gebleken dat discipline en wilskracht aan het begin van de dag het hoogst is en dat dit langzaam vermindert. Daarom kan je het vroeg op de dag wel opbrengen om vervelende klussen te doen, maar lukt het je niet meer rond 16 uur.

Dus eet die kikker en wees productief!

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.