Het verschil tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal?

Het verschil tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal?

Ben jij, net als ik, benieuwd naar het verschil tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en in deze blog zal ik beide journals beschrijven en de overeenkomsten en de verschillen laten zien.

The Best Self Journal

The Best Self Journal is een hele fijne planner waarmee je in 13 weken één of meerdere doelen gaat uitwerken. Het is een planner verdeeld in maand- week- en dagoverzichten. Er zijn geen ingevulde datums dus je kunt starten met deze planner wanneer je dat zelf wil.

Je begint met het beschrijven van je doel(en) met daarbij de acties en taken die je hiervoor gaat uitvoeren. Ook beschrijf je wat het je gaat opleveren. En je geeft je commitment aan dit doel.

Vervolgens vul je je planning voor de maand in. De maand staat op twee naastliggende pagina’s waardoor het overzichtelijk is voor jezelf.

Dan vul je je planning per week in, waarbij ruimte is voor het beschrijven van je happiest event, your 3 big wins, review goal and progressen the biggest lesson.

Dagelijks vul je in een agendadeel de planning voor die dag in. Je gaat beschrijven welke stappen je die dag gaat zetten richting je doel. En je beschrijf waar je deze dag dankbaar voor bent, je beschrijft my goals, today’s targets, lessons learned enwins.

Doelen opsplitsen

Door je doelen per maand, per week en vervolgens per dag te beschrijven splits je als het ware je te behalen doel(en) op in kleine stukjes, in “deeldoelen”.  Hierdoor worden je doelen overzichtelijker en makkelijker te behalen.

Het is even werk om de planner op te zetten, maar als je hem eenmaak gebruikt wil je niet anders meer. Je doelen behalen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Het verschil tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal?

The Five Minute Journal

The Five Minute Journal kun je zien als een dagboek. Het is een journal waarbij je dagelijks de intentie van je dag, je dankbaarheid en de lessen die geleerd hebt, beschrijft. Door het gebruik van The Five Minute Journal wordt je je hier bewust van.  The Five Minute Journal gaat uit van “Focus to the positive”.

Het begin van de dag en het einde van de dag zijn de beste momenten om te denken en te evalueren. Aan het begin van de dag ben je fris en heb je de mogelijkheid om “de toon” voor de dag te zetten. Om je commitment voor die dag te maken.

Aan het einde van de dag, in de avond is het jezelf de tijd gunnen om in jezelf te investeren. Om dagelijks voor het slapen gaan te schrijven.

In The Five Minute Journal beschrijf je in de ochtend (the morning routine) het volgende:

 • Today’s graditude list
 • Creating a better day
 • Daily affirmation

En in de avond (the night routine) beschrijf je:

 • The amazing three
 • Making the day better

Het verschil tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal?

Overeenkomsten tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal.

 • Beide journals hebben een professionele uitstraling. The Best Self Journal is uitgevoerd met een mooie canvas kaft, met een rustige uitstraling en sluit met een elastiek. The Five Minute Journal heeft een mooie, lichte, linnen kaft.
 • Beide notitieboeken zijn bedoeld om dagelijks te gebruiken.
 • Beide notitieboeken blijven plat open liggen als je ze openslaat.
 • Het zijn beide Engelstalige journals.
 • In beide journals staat elke dag een positieve, inspirerende quote.

Verschillen tussen The Best Self Journal en The Five Minute Journal.

 • The Best Self Journal is een planner, waarmee je een of meerdere doelen gaat bereiken. The Five Minute Journal is meer een dagboek, waardoor je (meer) bewustzijn en dankbaarheid ontwikkeld.
 • The Best Self is een planner voor 13 weken planner. The Five Minute is een dagboek voor een half jaar.
 • The Best Self heeft 2 pagina’s om je dag te beschrijven en te plannen. The Five Minute heeft 1 pagina per dag met een duidelijk icoontje voor de ochtend en de avond.
 • The Best Self journal heeft 3 leeslintjes, wat voor een planner heel fijn is. De Five Minute journal heeft er een om precies te weten waar je bent gebleven.

Wat wordt jouw keuze?

Beide journals zijn kwalitatief goede notitieboeken. Het is net waar jij op dit moment het meeste behoefte aan hebt. Aan een planner om je doelen te behalen door deze helder te beschrijven? Of heb jij behoefte aan het dagelijks schrijven om je bewustwording en dankbaarheid te vergroten?

Ik ben benieuwd naar jouw keuze!

Bekijk de journals hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.