Hoe houd jij je vakantieherinneringen langer vast?

vakantieherinneringen

Je kent het wel. Je komt terug van een fijne vakantie, vol met herinneringen. Eenmaal thuis ga je meteen weer over tot de orde van de dag. Voordat je het weet zijn jouw mooie herinneringen alweer vervaagt.

Hoe kun je je vakantieherinneringen wat langer vasthouden?

Het geheugen.

Eerst wat feiten over je geheugen.

Volgens Neuropsycholoog Chantal van der Leest, maakt het voor je geheugen niet uit of je een paar dagen op vakantie gaat of bijvoorbeeld 2 weken.

Vooral de hoogtepunten van de vakantie herinner je het beste. Zoals die heerlijke lunch bij dat typische Franse restaurantje aan zee. Of het moment dat je met je gezin een boottocht maakte over het meer.

Ook het einde van de vakantie blijft in je  herinnering hangen. Maak van die laatste vakantiedag dus een fijne dag en sluit je vakantie met een goed gevoel af.

Bijzondere momenten vastleggen tijdens je vakantie.

Tijdens de vakantie sta je meer open voor de dingen om je heen.

Het mooie uitzicht, het eb en vloed van de zee, de mooie oude binnenstad of die bijzondere bloemen.  Begin tijdens je vakantie met het vastleggen van deze mooie ervaringen. Dit kan je op verschillende manieren doen.

Het reisdagboek

Het bijhouden van  een reisdagboek. In dit dagboek beschrijf je jouw bijzondere momenten en bewaar je de mooiste foto’s.  Beschrijf zoveel mogelijk details, de geuren en kleuren die je ziet, ruikt en voelt. Bewaar aandenkens zoals een buskaartje, een ansichtkaart, een stukje plattegrond, tijdens de reis en plakt deze in je reisdagboek erbij. Dit helpt je nog beter de vakantie her te beleven als je terug bent.  Zo kun je met een journal je ervaringen delen met je familie en/of vrienden. Eigenlijk kun je ieder notitieboek waar jij blij van wordt gebruiken als reisdagboek. Een notebook dat hier vaak voor gebruikt wordt zijn de Travelers Notebooks van Peter Pauper of Midori.

Een visueel verslag

Je kunt ook een visueel verslag maken van je bijzondere momenten. Door deze ervaringen te tekenen, in bijvoorbeeld een schetsboek, kun je je gevoel aan deze momenten later makkelijker oproepen. De tekeningen hoeven natuurlijk niet precies te lijken, als ze voor jou maar herkenbaar zijn.  Ieder notebook met blanco papier is hier geschikt voor. Kijk hier naar ons assortiment blanco notitieboeken.

Door je mooie ervaringen visueel te maken onthoud je ze beter en kun je later nog eens lekker wegdromen bij jouw mooiste vakantieherinneringen.

Ik ben benieuwd wat jouw manier is om je vakantieherinneringen vast te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.