Een brief aan mijn toekomstige zelf

Een brief aan mijn toekomstige zelf

Al voor de zwangerschap wilde ik hem schrijven. Een brief aan mijn toekomstige zelf. Dit is namelijk een mooie en verhelderende manier om eens na te denken over je doelen en je toekomst. Wat wil je bereiken? Hoe voel je je nu? Wat zou je veranderd willen zien? Allemaal vragen die je zou kunnen beantwoorden in die brief. Het leuke eraan is om hem dan een jaar (of meerdere jaren) later te lezen en te kijken of de verwachtingen, doelen en dromen zijn uitgekomen.

In een volgend artikel zal ik uitgebreider ingaan in het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf. Maar vandaag deel ik graag de brief die ik aan de Nicole uit 2020 schrijf.

Een brief aan mijn toekomstige zelf

Lieve Nicole

Niet schrikken hoor, maar hier een brief van je jongere zelf. Ik wil je even laten weten wat mijn dromen en doelen zijn op dit moment. En wat ik hoop dat je, op het moment van lezen, allemaal bereikt hebt.

Ik start over een aantal weken weer met werken bij My Lovely Notebook en stiekem hoop ik dat je dat nu nog steeds doet. Het werken voor en met Juliette heeft mij al vele inzichten gegeven en ik weet zeker dat je al die inzichten goed gaat gebruiken in de jaren hierna. Zo heb je ontdekt wat je echte talenten zijn en heeft het idee van een eigen bedrijf zoveel vorm gekregen dat hij nu al een aantal jaar succesvol draait.

Met jouw eigen bedrijf help je andere ondernemers uit de brand door onder andere de nieuwsbrieven, het tekstschrijven en social media uit handen te nemen. Dit zijn namelijk dingen waar jij goed in bent en nog veel belangrijker: waar je ook veel plezier in hebt. En niet geheel onbelangrijk: door je eigen bedrijf te hebben kun je nu ook je eigen tijd indelen en ben je er voor je kinderen wanneer ze je nodig hebben.

Een klein onderdeel van dat eigen bedrijf is je blog. Wellicht ben je inmiddels wel van naam veranderd, maar eerlijk gezegd denk ik van niet. Wel kan ik bijna met volle overtuiging zeggen dat je nog steeds veel plezier beleeft aan het schrijven van artikelen op je blog. Niet voor niets dat je deze uit de hand gelopen hobby al zo’n 17 jaar hebt.

Terwijl ik dit schrijf ben ik sinds kort voor de tweede keer moeder geworden en is alles nog vrij nieuw en spannend. Ik ben dan ook best nog wel onzeker over mijn nieuwe rol. Toch ben ik ervan overtuigd dat je inmiddels wel weet hoe of wat en die onzekerheid ver in het verleden ligt. Je hebt namelijk telkens weer laten zien dat niets of niemand jou op de knieën krijgt. En mocht je toch daarop belanden krabbel je altijd weer overeind. De afgelopen jaren zijn wellicht niet heel makkelijk geweest (je leest wel, ik ga er eigenlijk al vanuit dat er nog genoeg op het pad is gekomen) maar je bent een sterke vrouw. Dat heb je in het verleden ook wel bewezen.

Met je beide kinderen gaat het geweldig. Milo is sinds een tijdje stabiel qua schildklierwaardes en doet het super. Het is nog steeds dat vrolijke mannetje en echt een mama’s kindje. Fay doet het super op school al vindt ze het wel moeilijk om stil te zitten. Van wie zou ze dat toch hebben… Verder is het echt een geweldige jonge dame die nog steeds dol is op haar kleine broertje.

Ondertussen ben je ook alweer 7 jaar getrouwd met de liefde van je leven. En ondanks alle struggles die jullie hebben gehad zijn jullie nog steeds bij elkaar. En misschien wel sterker dan ooit. Vergeet niet om af en toe ook nog eens man en vrouw te zijn, naast alle andere rollen die jullie vervullen.

Zoals je merkt begint deze brief behoorlijk lang te worden. Maar ik vermoed dat je dat ook wel had verwacht haha. Ik hoop in ieder geval dat je deze brief leest met een glimlach en dat alles wat ik geschreven heb herkenbaar is.

Veel liefs, je jongere ik.

Lees hier de HOW TO hoe je zelf een brief kan schrijven aan je toekomstige zelf.

Heb jij wel eens een brief aan je toekomstige zelf geschreven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.