Herinneringen verzamelen in je art journal

Herinneringen verzamelen in je art journal

Mijn art journals en visual journals zijn een ware verzameling van herinneringen aan het worden. Het hele jaar door verzamel ik van alles wat ik kan gebruiken in mijn journals om zo mijn herinneringen levendig te houden. Niet alleen maak ik ontzettend veel foto’s maar ik gebruik ook hele random dingen die ik tegen kom. Vandaag deel ik met jullie wat ik allemaal gebruik op mijn creatieve reis.

Foto’s

Ik benoemde ze hierboven al: foto’s. Eigenlijk is dit een van de belangrijkste elementen die ik gebruik ik mijn journals. Soms is het een random foto die mij aanspreekt om de sfeer of die goed past bij een thema dat ik in mijn hoofd heb en soms is het een foto met een speciale betekenis die ik kan gebruiken voor soul journaling (het diepere journalen over gevoelens).

In mijn travel journals gebruik ik natuurlijk foto’s vooral als herinnering van de dingen die ik heb gedaan of de plaatsen die ik heb bezocht. Tegenwoordig maak ik zo ontzettend veel foto’s dat ik regelmatig collages maak en deze laat afdrukken. Zo heb je een aantal foto’s bij elkaar die een mooie impressie van de reis geven.

Herinneringen verzamelen in je art journal

Visitekaartjes en entree kaartjes

Overal waar ik naar toe ga (of dit nou een restaurant of winkel of museum), ik neem altijd een visitekaartje mee of bewaar het entree kaartje. In combinatie met foto’s heb je dan meteen weer de herinnering te pakken van dat leuke restaurantje of toffe tentoonstelling waar je bent geweest. Inmiddels is mijn omgeving het zo gewend, dat zij zelf al een kaartje pakken en het aan mij geven met de mededeling “voor in je journal”. Best handig toch 😉

Herinneringen verzamelen in je art journal

Ansichtkaarten

Ik koop altijd een ansichtkaart als ik in een andere stad of land ben. Het liefst koop ik er ook nog een postzegel bij als ik in een ander land ben. In het buitenland hebben ze vaak hele toffe postzegels die je mooi kan gebruiken in je reisdagboek.

Dit jaar heb ik voor het eerst een kaart naar mijzelf gestuurd vanaf Tenerife. Een hele toeristische ansichtkaart met een positieve tekst naar aanleiding van een van mijn inzichten tijdens deze reis. Een week na thuiskomst kwam hij aan en ik waande mij weer even op Tenerife. Maar het was ook een mooie reminder van het inzicht wat ik tijdens mijn vakantie had.

Ansichtkaarten die ik van anderen krijg, bewaar ik ook altijd. Vaak komen ze eerst op de koelkast en uiteindelijk bewaar ik ze in mijn jaarplanner waar ik alle herinneringen van dat jaar bij elkaar heb.

Herinneringen verzamelen in je art journal

Overige

Overige klinkt een beetje vaag, I know. Maar eigenlijk kun je alles wat plat is gebruiken voor je journals. Ik knip vaak plaatjes uit tijdschriften die je krijgt in het vliegtuig of die bij het hotel liggen. Heel vaak vind je daarin plaatjes van lokale bezienswaardigheden of typische reisplaatjes. Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om bijvoorbeeld een stukje van een landkaart te gebruiken om zo de plaatsen aan te geven waar wij zijn geweest. Of wat dacht je van de stickers die aan je koffer worden bevestigd en je instapkaarten?

Herinneringen verzamelen in je art journal Herinneringen verzamelen in je art journal

Nu vraag je je misschien af waar ik al mijn herinneringen bewaar als ik aan het reizen ben. De Midori Travelers Notebook heeft een hele handige insert met een zipper pocket waarin je alles kunt bewaren wat je tegenkomt. Door de rits kun je makkelijk kleine dingen zoals plaatjes en postzegels bewaren.

Wat gebruiken jullie allemaal in je journals om herinneringen te bewaren?

Take care!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.