Hoe schrijf je een brief aan je toekomstige zelf? (met tips en voorbeeldzinnen)

Hoe schrijf je een brief aan je toekomstige zelf?

Het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf kan een waardevolle oefening zijn om reflectie en zelfbewustzijn te bevorderen. Jaren geleden schreven we hier een blog over. En nu lees je het vervolg en nu met duidelijk stappenplan hoe ook jij een brief kan schrijven aan je toekomstige zelf. Het schrijven van een brief aan jezelf in de toekomst stelt je in staat om je huidige gedachten en gevoelens vast te leggen en een verbinding te maken met je toekomstige zelf. Deze brief kan dienen als een persoonlijke herinnering, een bron van motivatie en zelfs als een referentiepunt om je vooruitgang te meten. In dit blogartikel zullen we enkele eenvoudige stappen delen om je op weg te helpen bij het schrijven van zo’n brief, en delen we voorbeeldzinnen om de creativiteit te laten stromen.

HOW TO: Brief aan je toekomstige zelf

Stap 1: Stel het juiste moment vast het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf vereist wat tijd en reflectie. Kies daarom een rustig moment waarop je je kunt concentreren en waarop je in een reflectieve stemming bent. Het kan handig zijn om jezelf een uur of twee vrij te maken, zodat je niet gehaast bent en je volledig kunt richten op het schrijven van de brief.

Stap 2: Je kan er voor kiezen om de brief op een los blaadje te schrijven, maar je kan dit ook schrijven in je dagboek. Of in een notitieboek waar je elk jaar een brief voor je toekomstige zelf schrijft, zodat je deze allemaal mooi bij elkaar houdt en ook steeds weer kan teruglezen.

Stap 3: Stel jezelf vragen voordat je begint met schrijven, is het nuttig om jezelf een aantal vragen te stellen om je gedachten te ordenen. Wat wil je bereiken in de toekomst? Welke doelen wil je stellen? Welke adviezen wil je aan jezelf geven? Noteer deze vragen en gebruik ze als leidraad bij het schrijven van je brief.

Stap 4: Begin met een pakkende openingszin. Een pakkende openingszin kan helpen om de toon te zetten voor je brief en de aandacht van je toekomstige zelf te trekken. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken:

  • “Beste [je toekomstige zelf’s naam], ik hoop dat deze brief je vindt op een punt in je leven waar je vreugde, succes en vervulling ervaart.”
  • “Lieve toekomstige versie van mezelf, ik schrijf deze brief om mijn gedachten en wensen aan je over te brengen, hopende dat je ze met open armen ontvangt.”

Stap 5: Deel je huidige ervaringen en gevoelens neem de tijd om te beschrijven hoe je leven er op dit moment uitziet. Deel je huidige ervaringen, zowel de hoogte- als dieptepunten, en de gevoelens die je momenteel hebt. Dit geeft je toekomstige zelf een referentiepunt en biedt een perspectief op de groei die je hebt doorgemaakt. Bijvoorbeeld:

  • “Op dit moment ben ik bezig met [beschrijving van huidige activiteiten of projecten]. Ik voel me [beschrijving van je huidige gevoelens, bijvoorbeeld enthousiast, overweldigd, of dankbaar] over deze ervaringen. Ik heb geleerd dat [de belangrijkste lessen die je tot nu toe hebt geleerd].”

Stap 6: Stel doelen en geef advies nu is het tijd om je toekomstige zelf te begeleiden. Stel doelen die je graag wilt bereiken en geef advies aan jezelf over hoe je deze doelen kunt verwezenlijken. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen om je op weg te helpen:

  • “Een van de doelen die ik graag wil bereiken is [beschrijving van het doel]. Ik geloof dat je dit kunt bereiken door [advies over wat je moet doen, bijvoorbeeld hard werken, volhouden, jezelf uitdagen].”
  • “Onthoud altijd dat [belangrijke levensles of waarde die je wilt benadrukken]. Dit zal je helpen om moeilijke tijden te doorstaan en je te blijven richten op wat echt belangrijk is.”

Stap 7: Sluit af met een inspirerende boodschap. Eindig je brief met een inspirerende boodschap voor je toekomstige zelf. Dit kan een bemoedigend woord zijn, een wens voor succes of gewoon een herinnering aan de persoon die je wilt worden. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen:

  • “Ik ben ervan overtuigd dat jij, mijn toekomstige zelf, in staat bent om al je dromen waar te maken. Blijf geloven in jezelf en laat nooit angst je tegenhouden.”
  • “Ik wens je alle geluk en vreugde in de wereld. Moge je altijd de moed hebben om risico’s te nemen en je hart te volgen.”

Stap 8: Bewaar de brief op een veilige plek nadat je de brief hebt geschreven. Dit kan een fysieke plek zijn, zoals een lade of een envelop, of zelfs een digitale opslagplaats, zoals een beveiligde map op je computer. Zorg ervoor dat je de brief kunt vinden wanneer de tijd rijp is om deze te openen en te herlezen.

Het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf is een waardevolle oefening die je helpt om je gedachten, doelen en adviezen aan jezelf vast te leggen. Door gebruik te maken van de bovenstaande stappen en voorbeeldzinnen, kun je een persoonlijke en betekenisvolle brief creëren. Onthoud dat deze brief een geschenk is aan jezelf, een bron van inspiratie en motivatie voor de toekomstige reis die voor je ligt.

Ga jij een brief aan je toekomstige zelf schrijven?