Random act of kindness: het zin ‘m in de kleine dingen

Random act of kindness- het zin ‘m in de kleine dingen

Zou jij niet ook wat liever willen zijn voor de wereld? Dan bedoel ik niet dat je meteen je auto moet verkopen. Nee joh, het zit ‘m in de kleine dingen. Karma. What goes around comes around. Wie goed doet, goed ontmoet. Dat soort dingen. In het Engels noemen ze dit ‘a random act of kindness’, zoals een complimentje geven en ik ga vertellen waarom je daar niet alleen NU al mee moet starten, maar waarom je ze ook zou moeten noteren.

Complimentjes zijn leuk om te krijgen

Hoe leuk is het wanneer iemand je een complimentje geeft? “Wat zit je haar leuk”, “wat een mooie lipkleur!” of “wat een geweldige schoenen heb je aan”. Dat maakt toch direct je dag goed? Alleen: hoe vaak komt het nog voor dat een onbekende dit tegen je zegt? Kijk, dat je beste vriendin je nieuwe tas helemaal fantastisch vind is leuk, maar wanneer een vreemde je complimenteert komt dat toch wat meer binnen.

Maak iemands dag goed

En wanneer heb je zelf voor het laatst iemand een compliment gegeven? Of een kleine daad gedaan die iemands dag goed maakte? Het hoeft écht niet groot te zijn. Iemand voorlaten in de rij bij de kassa omdat diegene maar een paar items heeft en jij de weekboodschappen doet. Of een kindje de 50 cent geven die hij net tekort kwam voor zijn snoepjes. De bar dame vertellen dat haar mascara een beetje is uitgelopen of dat er lipstick op haar tanden zit. En niet te vergeten: helpen met het dragen van de boodschappen van een ouder iemand of iemand die slecht ter been is.

Noteer je kleine goede daden

Het zijn de kleine dingen die al een groot verschil maken. En door iets goeds te doen voor een ander, voel je jezelf ook direct goed. Het is een instant happiness. Dat kleine geluk kun je langer doen voortduren door ze te noteren. En dan vooral teruglezen op een dag dat je niet goed in je vel zit. Want: zie je wel dat je een leuk mens bent?!

Het gaat vanzelf

In het begin is het misschien wat onwennig om zomaar iemand een compliment te geven. Of heb je eigenlijk haast als je ziet dat diegene achter je slechts twee boodschapjes heeft om af te rekenen. Het is een kwestie van oefenen. Stel jezelf als doelstelling minstens elke 2 dagen 1 kleine goede daad te doen. Na verloop van tijd zal je merken dat het steeds makkelijker gaat en je het uit jezelf doet. Dus zonder na te denken. En door het te noteren, kun je meteen trots zijn op jezelf!

Random act of kindness

Geef jij vaak complimentjes of doe je andere radom acts of kindness? – Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.