Heb jij al een agenda voor 2018?

Heb jij al een agenda voor 2018?

Planning. Enerzijds ben ik er een ster in en anderzijds een verschrikking. Want als ik iets niet opschrijf dan vergeet ik het en gebeurt het dus ook niet. Vandaar ook dat ik koningin to do lijstjes ben. En misschien ook dáárom dat ik nog altijd trouw een papieren agenda koop. Want wat je opschrijft dát vergeet je niet.

School agenda

Mijn eerste agenda weet ik nog goed. Die mocht ik uitzoeken bij V&D, in de zomer voordat ik naar de middelbare school ging. Volgens mij was hij van muziekzender TMF. Ik besteedde de rest van de zomer aan het plaatjes van artiesten uit tijdschriften knippen, zodat ik die over de foto’s van bekende mensen kon plakken waar ik niks aan vond. Eenmaal op school, was het gebruikelijk je agenda door te geven aan vriendinnen zodat die leuke quotes en gekkigheden op lege pagina’s konden pennen.

Herinnering aan toen

Al mijn agenda’s sinds die tijd heb ik nog. Ik bewaar ze allemaal trouw. Omdat ik dus niet zo’n ster ben in het bijhouden van een dagboek, voelt dit toch als een soort houvast aan ‘toen’. Eenmaal van school moest ik over van de schoolagenda naar een jaaragenda. Knap lastig, want hoe ga je die maanden tussen september en december overbruggen? Ik heb daarom echt nog een aantal jaar een agenda gehad die van augustus tot augustus liep. Die bestelde ik dan online met allemaal leuke foto’s erin.

Jaar agenda

Inmiddels ben ik – zo lekker volwassen ook – aan de jaaragenda. Die van 2018 ligt al op mij te wachten en ik ben blij dat ik al wat dingen heb mogen invullen. Een weekje vakantie met mijn ouders en broertje en een concert in Frankrijk. Een nieuwe agenda voelt altijd weer als een nieuw begin, een schone lei en nieuwe kansen om herinneringen te maken.

Klaar voor 2018

Hier op My Lovely Notebook zie ik regelmatig de meest prachtige creaties voorbij komen als het gaat om Bullet Journaling. Ik zou willen dat ik ook zo mooi kon tekenen, schrijven én de tijd had om elke maand zulke pagina’s te creëren. Helaas lukt me dat nog altijd niet. Gelukkig staan er wel een aantal mooie agenda’s in de webshop, mocht je daar nog naar opzoek zijn. Mijn enigszins gehavende  agenda van 2017 is bijna rijp voor de opslag, maar tot die tijd vul ik hem nog met toffe gebeurtenissen.

Hoe houd jij je afspraken bij? Doe je dat in een online agenda of houd je het ook graag op papier?

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

One thought on “Heb jij al een agenda voor 2018?

  1. Henrike says:

    Ik heb nog steeds een papieren agenda .. en dat zal ook altijd wel blijven. Want in mijn telefoon kan ik niet lekker schrijven, washi tapes plakken enz. Ik heb nu een zelfgemaakte agenda .. nu nog een bullet journal van Mus en daarnaast een Leuchttrum 1917, als de mus vol is ga ik daarin verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.