5x een My Lovely Break

5x een my lovely break

Jullie kennen de volgende situatie vast allemaal wel: je start met werken en zo’n 3 uur later besef je je dat je wel ergens koffie had staan maar deze is inmiddels al koud en bijna weggelopen. In die drie uur ben je echt alleen maar bezig geweest met je taken en heb je dus geen enkel moment voor jezelf genomen. Oke vooruit, behalve om te plassen.

En dat terwijl het nemen van een break juist erg belangrijk en goed voor je is. Al is het maar vijf minuten. Even niet aan die taken denken, niet aan de deadline die eraan zit te komen. Maar even vijf (of tien) minuten voor jezelf. Een moment van rust. Gedachten leeg maken en gewoon even zijn.

Wij, van My Lovely Notebook, vinden het houden van een break dus erg belangrijk en plannen dit gewoon in. Want anders zien we al snel gebeuren dat het vergeten wordt. Maar wat kun je nu doen om even een break te houden? Wij geven vijf tips.

5x een My Lovely Break

Trek je jas aan (en doe eventueel je sjaal om en handschoenen aan als het echt koud is) en maak even een klein ommetje. Gewoon even een blokje om. Dat voelt misschien heel vreemd in het begin, vooral als je alleen bent, maar die frisse neus doet echt wonderen.

Houd een koffie break. Dus niet koffie halen uit de automaat en deze achter de computer weer opdrinken. Nee pak je favoriete koffie (hier is dat bijvoorbeeld latte macchiato) en drink deze in een rustig hoekje op. Probeer van elke slok te genieten en even alleen maar aan het hier en nu te denken.

Pak je notitieboek en schrijf drie dingen op waar je die dag dankbaar voor bent. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals je favoriete broek die weer uit de was is, de zon die schijnt of je favoriete parkeerplek die vrij is. Door even een moment van reflectie te pakken kom je tot rust en kun je daarna weer met frisse moed door.

Zet je favoriete cd of radiozender op, volumeknop op standje 10 en doe een dansje. Zing even lekker hard mee met je favoriete nummer terwijl je al je ledematen los gooit. Deze break is wellicht iets minder geschikt voor mensen die op een grote afdeling werken, maar ach… wie weet doen je collega’s wel mee!

Heb je (veel) collega’s dan is een praatje maken met een collega ook een fijne break. Niet kletsen terwijl je aan het werken bent, nee echt even stoppen met werken en een praatje maken. Wanneer je namelijk kletst tijdens het werken ben je op beide “taken” maar half gericht en ben je er dus niet helemaal bij. Heel goed dus om gewoon even een kletspraatje te houden, al is het maar een paar minuten.

Wat doe jij om even een My Lovely Break te houden?

Wij hebben je nu vijf tips gegeven om even een kleine pauze te houden van je werk. Maar we zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat jij doet om even niet met je werk bezig te zijn en goed voor jezelf te zorgen.

Laat dus je reactie hieronder of op Facebook achter!

One thought on “5x een My Lovely Break

  1. Henrike says:

    Leuke tips zeg .. ik heb geen betaalde baan, maar thuis ga ik ook nog wel eens door. Maar ook dan is af en toe een break ook wel goed om te doen. Ik ga ze onthouden!
    Groetjes Henrike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.