Mini vision board – Midori inspiratie

De laatste maanden kriebelt er wat binnenin mij en ik kon lange tijd niet bepalen wat het nou was. Schrijven lukte niet en mijn creativiteit verdween naar de achtergrond. Ik begon mijn inspiratie kwijt te raken en werd opgeslokt door het leven. En toch kon ik die kriebel niet verklaren, laat staan vanaf komen. Tot afgelopen week en ik ontdekte waar die kriebel vandaan kwam.

Ik was gast host voor een DIY challenge en aangezien ik host was, kon ik niet mijn hoofd in het zand steken. Ik moest wel meedoen. Het thema was “wild”. Ik dacht na over wat ik met het thema kon doen en hoe ik het wilde uitwerken. Ik dacht na over de wilde beesten in het natuurgebied waar ik woon maar dat voelde niet goed. Ik piekerde wat af hoe ik met het onderwerp aan de slag kon gaan. En toen was er een afbeelding op mijn vision board. Een afbeelding die ik elke dag zou kunnen zien maar niet doe omdat ik opgeslokt word door het leven. Een simpele tekst die zegt: Wild heart, Gypsy spirit. Ken je dat gevoel dat er een gloeilampje boven je hoofd aanklikt? Dat gevoel had ik toen mijn oog viel over de tekst. In plaats van een onbekende kriebel, ging er nu een bekend gevoel borrelen.

De inspiratie kwam ineens naar boven en op dat moment wist ik waarom ik met een gevoel rondliep dat ik niet kon plaatsen. Het leven had mij opgeslokt en ik was mijn wilde hart kwijt. Ik leef braaf en conform de regels van de maatschappij, ik doe wat er van mij verwacht word en het plaatje klopt. Maar wil ik dat wel? Wil ik niet wat vaker de touwtjes loslaten en mijn wilde hart achterna gaan? Wil ik niet af en toe gewoon eens buiten de lijntjes kleuren en lekker doen waar ik zin in heb?

Ik pakte mijn Midori erbij en begon aan een art journal pagina. Een pagina geïnspireerd op mijn vision board voor dit jaar. Een kleine reminder hoe ik wil zijn en waar ik wil zijn. Een pagina die niet mooi hoeft te zijn maar vooral mij mag zijn. Een pagina waar ik buiten de lijntjes kan kleuren en af kan wijken van de gebaande paden. Op dat moment, besloot ik dat ik een insert van mijn Midori zou gaan gebruiken als mini vision board. Daily reminders hoe ik wil zijn en waar ik met mijn leven heen wil. Daily reminders van mijn dromen en verlangens. Daily reminders die mijn wilde hart de ruimte geven om te ademen. Mijn Midori is daar de ideale plek voor om een klein altaartje in te richten.

Gebruiken jullie een vision board om jullie dromen en wensen te visualiseren?

Take care!

xoxo, marije

Geïnspireerd? Start je eigen mini vision board

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.