Verjaardagslijstje

verjaardagslijstje

Vandaag is het mijn verjaardag!! JEAH… nou ja, jeah… nu ik 33 ben geworden is het wel minder leuk om te vieren. Ik merk hoe ouder ik word hoe minder speciaal deze dag voor mij wordt. Het is een dag als elke ander, alleen kan je bij je leeftijd weer een nummertje optellen. De mijlpalen in mijn leeftijd, zoals toen ik dertig werd of over 2 jaar wanneer ik 35 word, vind ik nog wel leuk om bij stil te staan.

Een dag als elke ander? Nee dat toch ook weer niet! Dat zou iets te ongenuanceerd zijn. Op je verjaardag krijg je natuurlijk vrienden en familie op bezoek, heb je een legitieme reden om een heerlijk taartje te eten en krijg je cadeautjes. Van cadeautjes kon ik vroeger nog wel eens stress hebben. Altijd maar mensen die vragen wat je wilt hebben. Heb ik iets nodig? Wil ik heel graag iets hebben? Wat heb ik nu al aan iemand anders gevraagd? Allemaal lastige vragen die (bij mij) stress veroorzaakten.

Verjaardagslijstje

Gelukkig doe ik het nu al een aantal jaren anders. Achterin mijn notitieboek heb ik standaard een lijstje met cadeaus en producten die ik graag zou willen hebben. Die vul ik aan gedurende het jaar, werk ik bij als ik daarvan toch iets voor mijzelf heb gekocht of als ik iets gekregen heb. Maar doordat ik dat lijstje bijhoud, is het ideaal rond mijn verjaardag. Geen vragen, geen stress!
Ik geef vlak voor mijn verjaardag het lijstje aan mijn vriend. Iedereen weet hem inmiddels te vinden om af te stemmen wat ze voor mij kunnen kopen als ze zelf geen leuk idee hebben. En zo wordt het allemaal goed gemanaged.

Hou zelf een verjaardagslijstje bij

Het is heel eenvoudig. Ga naar de laatste pagina in je notitieboek en maak daar een bladzijde voor cadeautjes die je graag wilt hebben. Gedurende het jaar werk je dit lijstje bij als je bijvoorbeeld in een tijdschrift een leuk product ziet. En ben je bijna jarig? Geef dan het lijstje (de bladzijde, een foto ervan, of overgetypt) aan je vriend, man of beste vriendin.

Hou jij al een wensenlijstje voor je verjaardag bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.