Je notitieboek als je lijstenmanager

Je notitieboek als je lijstenmanager

Privé heb ik heb geen notitieboek nodig heb ik heel lang gedacht. Want wat ga ik er in opschrijven? Over mijn kinderen helemaal niets. Die heb ik namelijk niet. Als mij iets te binnen schiet wat ik moet doen, dan doe ik het meestal direct. Een wasje in de machine doen bijvoorbeeld. Zakelijk gezien is een notitieboek juist van extreme waarde. Mijn actiepunten, interessante inzichten uit een vergadering en algemene aantekeningen. Totdat iemand mij vertelde wat zij allemaal met een notitieboek doet. Sindsdien weet ik niet beter. Mijn notitieboek is mijn lijstenmanager.

Aanraders

Met enige regelmaat worden mij verschillende dingen aangeraden. Van concerten en films, tot aan restaurants en stedentrips. In de tijd dat ik dat nog maar weinig tips kreeg lukte het me wel om te onthouden. Tegenwoordig krijg ik dusdanig veel tips dat ik niet meer alleen op mijn grijze massa in mijn hoofd kan vertrouwen. Wel een ideaal moment om mijn lijstjes ‘restaurants om te proberen’ en ‘te beluisteren artiesten’ verder aan te vullen. Kan ik op basis van mijn eigen ervaringen en mijn handige boekje met overzichten het leven van anderen weer verrijken

Niet vergeten

Het lijstje niet vergeten in mijn notitieboek vult zich met verschillende dingen. Zoals bijvoorbeeld: De weg naar kantoor is afgesloten van dan tot en met dan. Of antwoorden op de mail over weekend weg met vrienden. Van die kleine zaken die je gemakkelijk kunt vergeten. Of dat zijn van die gedachten, althans dat heb ik, waarbij je weet ‘ik moet nog iets doen’ echter kom je er niet meer op. In plaats van weggestopt in je hersenarchief staan ze nu genoteerd in je notitieboek.

Je notitieboek als verjaardagslijstje

In de weken voor mijn verjaardag krijg ik vaak dezelfde vraag: Weet je al wat je wil hebben voor je verjaardag? Helaas betrapte ik me er in het verleden vaak op dat ik niks wist. Of ik heb op dat moment niks nodig of ik was überhaupt inspiratieloos. En hoe harder ik ging denken, hoe minder leuke dingen er in mijn hoofd kwamen. En dat ik door het jaar heen echt wel leuke en nuttige dingen tegenkom is dean des te frustrerender. Mijn notitieboek biedt uitkomst. Ik schrijf daar alles in op wat ik tegenkom wat ik graag zou willen hebben. De vraag wat ik voor mijn verjaardag wens blijft nooit meer onbeantwoord.

Verjaardagslijst voor anderen

Andersom werkt dit lijstje natuurlijk ook heel goed. Ik geloof namelijk dat jouw partner of een ouder vaak genoeg iets aanwijst wat nog op zijn of haar wensenlijstje staat. Heb je je notitieboek met lijstenmanager bij de hand? Schrijf snel op wat je hebt gehoord of gezien. Grote kans dat je partner dit op zijn of haar verjaardag weer even vergeten is. De verrassing is dus des te groter!

Boodschappen

En last but not least: Je boodschappenlijst. Dat kan inderdaad ook op een envelop of op een post-it. Heb ik in het verleden ook gedaan. Nu pas ik echter meer intelligentie toe. Ik schrijf op wat ik in die week best wel zou willen eten voor diner. Daar schrijf ik dan alle benodigde ingrediënten bij. Dat is mijn boodschappenlijst. Op een andere bladzijde schrijf ik dan op wat ik nog aan overige boodschappen nodig heb. Extra handig: Als ik dag geen inspiratie heb voor een gerecht dan blader ik simpelweg door mijn notitieboek. Scheelt weer een boel hersenbrekers.

Welke lijstjes gebruik jij voor je in je notitieboek?

Geschreven door Sander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.