Trouwplannen? Zo houd je ze overzichtelijk!

Trouwplannen? Noteer alles rondom de trouwplannen in een notitieboekje

De rich and famous doen het al jaren en nu zie je het steeds vaker: mensen die hun bruiloft laten regelen door een weddingplanner. Niet iedereen heeft hier de financiële middelen voor óf vind het gewoon te leuk om het zelf te doen. Ik val in die laatste categorie en ben inmiddels al bijna een jaar aan het plannen. Wat ik onmisbaar vind? Mijn notitieboek!

Ik noteer alles rondom onze trouwplannen in een notitieboekje

Het begon allemaal toen hij tijdens een romantische boottocht over de meest blauwe zee van Cyprus op één knie zat en de grote vraag stelde. Nadat we een paar dagen later op het zonnige strand een datum hadden geprikt, begon het echte werk bij thuiskomst. Het grote plannen. Ik pakte een krakend nieuw notitieboekje (met romantische cover natuurlijk) en begon te schrijven. Eerst een to do lijst, want waar moeten we allemaal wel niet aan denken? Jurk, pak, ringen. Uitnodigingen, bedankjes. Locatie. Zullen we met een auto gaan of toch een koets? Wie worden onze getuigen? Oh ja, en wie vragen we de hele dag en wie nodigen we alleen ’s avonds uit?

Vervolgens was het notitieboekje ook handig tijdens gesprekken bij de verschillende locaties die we bezochten. Zo kon ik opschrijven wat wel en niet kon of ik zelf de centre pieces mocht maken, wat voor soort gerechten er geserveerd werden, hoe de ruimte kon worden ingedeeld, wat dat allemaal ging kosten et cetera. Na al die gesprekken konden we makkelijk door het boekje bladeren om alle wensen en mogelijkheden goed naast elkaar te leggen en onze uiteindelijke keuze te maken.

De eerste maanden van het plannen zat het boekje ook standaard in mijn tas. Als ik op kantoor weer eens een ingeving had, een leuk idee of iets anders dat ik niet mocht vergeten, schreef ik het direct op. Tips van vrienden voor een goede bloemist of cateraar werden ook genoteerd. Zo werd mijn boekje steeds voller en vollediger. Achterin staat mijn hele to do lijst en daar vink ik af wat al is gedaan. De jurk en pak zijn gevonden, de locatie staat vast. De DJ is geboekt en de kaarten zijn klaar om gedrukt en verstuurd te worden. De ringen zijn uitgezocht, maar hoeven pas 8 weken voor onze trouwdatum te worden besteld. Ik streep telkens weer wat af en de grote dag komt zo steeds dichterbij.

Leuk om te bewaren!

Ik weet niet hoe ik mijn bruiloft zonder notitieboekje had moeten organiseren. En dan te bedenken hoe leuk het is om over een paar jaar dit boekje nog eens door te bladeren, te zien wat we allemaal bedacht en afgesproken hebben en terug te kijken op onze trouwdag. Het is echt ontzettend leuk om te doen en ik wens jou dan ook veel plezier met al je grootse plannen!

Daisy
Homeofdaisies.nl

Mooie boekjes om te gebruiken voor je trouwplannen


Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.