Top 3 bewustwoordings journals

Top 3 bewustwoordings journals

Schrijven in een bewustwoordings journal brengt je focus op de goede dingen in je leven. Het schrijven helpt je om stil te staan en bewust te genieten van de mooie dingen om je heen. Je ontwikkelt hierdoor meer zelfbewustzijn en dankbaarheid. Maar welk journal past het beste bij jou? Om een goede keuze te maken hebben we de top 3 bewustwording journals, in willekeurige volgorde, voor je op een rijtje gezet.

Top 3 bewustwording journals.

“ A guided journal for positivity and fresh perspectives”.

Dit notitieboek is engelstalig, mooi vormgegeven en geillustreerd. Het is een soort doe-boek om positiever in het leven te staan en een frisse blik te krijgenHet journal is onderverdeeld in 5 hoofdstukken:

 1. Positivity
 2. Perspective
 3. Gratitude
 4. Goodness
 5. Happiness

Ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal pagina’s met inspirerende quotes. Op de daarop volgende pagina’s staan bovenaan de pagina vragen over o.a. de voorgaande quote. Zoals “How has having a bad attitude adversely affected your life in the past?”, maar ook “favorite books, movies, and TV shows”. Aan het einde van hoofdstuk 1 is ruimte voor het opschrijven van je affirmaties.

Top 3 bewustwoordings journals

 • The Five Minute Journal

The Five Minute Journal kun je zien als een dagboek. Het is een journal waarbij je dagelijks de intentie van je dag, je dankbaarheid en de lessen die geleerd hebt, beschrijft. Door het gebruik van The Five Minute Journal wordt je je hier bewust van.  Dit journal gaat uit van “Focus to the positive”.

In de ochtend beschrijf je het volgende (de ochtend routine):

 • Today’s graditude list
 • Creating a better day
 • Daily affirmation

En in de avond beschrijf je (de avond routine):

 • The amazing three
 • Making the day better

The Five Minute Journal is een engelstalig journal en heeft een mooie, lichte, linnen kaft. Bij elke dag staat een positieve, inspirerende quote vermeld.

Top 3 bewustwoordings journals

 • Aandachtsmomenten journal

Aandachtsmomenten journal is een journal voor een langzamer leven en innerlijke rust. Het journal heeft een rustige, ontspannen uitstraling met weinig prikkels en afleiding. Alles is in de zachtgroene kleur afgebeeld. De foto’s in het boek zijn gefilterd en hebben hierdoor een uitstraling die past bij “een langzamer leven en innerlijke rust”.

In het notebook is een duidelijke verdeling per pagina. In de ochtend vul je de vragen op het witte gedeelte van de pagina in. ’s Avonds de vragen op het gekleurde gedeelte. Je geeft onder andere aan wat je nodig hebt, waar je dankbaar voor bent en/of wat jou kracht gaf .

Meer over het Aandachtsmomenten journal lees je hier.

Top 3 bewustwoordings journals

Bewustwoordings journals zijn ook leuk om cadeau te geven aan iemand die je coacht. Of aan een vriend of vriendin die bijvoorbeeld aan een nieuwe fase in het leven gaat beginnen.

 

Schrijf jij in een bewustwoordingsjournal? We zijn benieuwd wat jouw favoriete journal is. Leuk als je het hieronder laat weten door een opmerking te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.