Aandachtsmomenten Journal

Aandachtsmomenten Journal

Sinds kort schrijf ik in een nieuwe notitieboek; Aandachtsmomenten Journal.  En omdat ik hier enthousiast over ben wil ik je graag meenemen in mijn bevindingen en ervaringen met dit nieuwe notitieboek. Aandachtsmomenten journal is een journal voor een langzamer leven en innerlijke rust.

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Buitenkant

De buitenkant van het notebook spreekt mij meteen al aan. De (nep)leren kaft voelt zacht aan en de zachtgroene kleur heeft een rustige uitstraling. Een afbeelding van een veldbloem met daarnaast de naam van het boekje is gestanst op de voorkant van de kaft.

Binnenkant

De binnenkant van het journal heeft ook een rustige, ontspannen uitstraling met weinig prikkels en afleiding. Alles is in de zachtgroene kleur afgebeeld. De foto’s in het boek zijn gefilterd en hebben hierdoor een uitstraling die past bij “een langzamer leven en innerlijke rust”.

Inhoud

Het notitieboek begint met een voorwoord en het verhaal van de maakster van het boek, Michelle Spaan. Dit leest gemakkelijk en ik kan me vinden in haar motto dat “Alles wat je aandacht geeft, groeit”. Handig is dat zij vervolgens tips geeft hoe het journal te gebruiken en dit laat zien door een voorbeeldpagina. De principes Gevoelens, Dankbaarheid, Affirmatie, Mooi moment en Compliment worden uitgelegd.

In het notebook is een duidelijke verdeling per pagina. In de ochtend vul je de vragen op het witte gedeelte van de pagina in. ’s Avonds de vragen op het gekleurde gedeelte. Je geeft o.a. aan wat je nodig hebt, waar je dankbaar voor bent en/of wat jou kracht gaf .

Ook fijn zijn de extra uitdagingen en opdrachten die tussendoor beschreven staan. Zoals een opdracht over “aandacht geven” en een uitdaging over “adem jezelf ontspannen”.

En hou je, net als ik, van inspirerende quotes dan is dit het juiste journal.

Bijvoorbeeld:

We do not remember days…

We remember moments”(Cesare Pavese) of

Talk to yourself  like you

would to someone you love” (Rene Brown)

Moment voor mezelf

Met dit journal wordt het makkelijker om even een moment voor mezelf te nemen. Om stil te staan en aandacht te geven aan hoe het echt met me gaat en wat belangrijk voor mij is. Dit notitieboek met de zachte, relaxte uitstraling, geeft mij de rust om de dag te beginnen en af te sluiten met schrijven.

Aandachtsmomenten journal als cadeau

Dit journal is ook een leuk cadeau voor een vriendin, je moeder of een lieve collega. Voor een verjaardag, zomaar of omdat ze wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Ik ben heel blij met het aandachtsmomenten journal. Nu ben ik ook benieuwd wat jouw aandachtsmomenten zijn om te koesteren. Laat je het weten, hieronder in de opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.