Start een doelen dagboek

doelen dagboek

Het klinkt misschien gek, maar vaak komen mijn (al begin dit jaar bepaalde) blogonderwerpen precies op het juiste moment. Als je dit leest, ben ik precies aan mijn eerste werkeloze week begonnen. Niet leuk, dat chronisch vakantie houden dat nog geen eind in zicht heeft. Belangrijk is dus om mezelf bepaalde doelen te stellen en mij daaraan te houden, om zo ook ritme in mijn leven te houden. Netflix&Chill is leuk voor even, maar niet voor altijd. Daarom ga ik je meenemen aan de start van mijn doelen-dagboek en wie weet inspireer ik jou wel om er ook mee te starten.

Laat ik beginnen met te vertellen wat een doelen dagboek is, wel zo handig! Eigenlijk zegt de naam het al: het is een dagboekje waarin je jezelf bepaalde doelen stelt en bijhoud wat je doet om deze te bereiken. Het werkt als een stok achter de deur, een geheugensteuntje, maar zeker ook als positieve ondersteuning. Wat je doelen zijn kun je natuurlijk zelf bepalen. Groot of klein, zakelijk of privé. Wanneer je ze visualiseert en op papier zet, wordt je vanzelf getriggerd om ermee aan de slag te gaan.

Een schoon schrift

Voor mijn doelen dagboek pak ik natuurlijk een schoon schrift. Lege bladzijdes maken altijd dat ik goed nadenk over wat ik wil schrijven (lees ook: Het gevoel van een nieuw notitieboek). Ik besluit mijn persoonlijke en zakelijke doelstellingen los van elkaar te maken. Alle persoonlijke doelstellingen schrijf ik onder elkaar en de zakelijke ook. Ik houd hier overigens geen prioriteit aan qua volgorde, ik schrijf gewoon wat in me opkomt. Alle doelen die ik de komende tijd wil bereiken.

Je doelen bijhouden

Nu is het zaak om actie te ondernemen om je doelen te bereiken. Sommige zijn natuurlijk simpel af te strepen, bijna als een to do. Andere zorgen voor een ritme (zoals: elke dag mijn bed opmaken, elke week de planten water geven, etc.) En voor anderen moet ik meerdere stapjes nemen om een groter doel te behalen. Door die losse stapjes op te schrijven in een dagboek (hoeft niet elke dag, kan bijvoorbeeld ook wekelijks) kun je je voortgang monitoren. Het kan je nét het laatste duwtje geven om toch door te gaan, je bent immers al zo ver gekomen.

Je notitieboekje indelen

Ik heb gekozen om deels een bullet journal bij te houden (gewoon een vakje inkleuren wanneer ik het doel die dag gehaald heb) en anderzijds het one line a day in te vullen (dus in 1 zin zeggen wat je ervoor gedaan hebt). Zo houd ik meteen de grote en kleine dingen, stapjes en voortgang bij.

Ik ben onwijs benieuwd hoe jij je doelen en de vooruitgang daarin voor ogen houd. Gebruik je ook een notitieboekje? Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.