Het gevoel van een nieuw notitieboek

Het gevoel van een nieuw notitieboek

Wat een heerlijk gevoel is dat, het openen van je nieuwe notitieboek. De bladzijdes zijn nog helemaal leeg, kreuk- en (spel)fout vrij. En dat (spel)fout vrij, dat probeer ik natuurlijk zo lang mogelijk zo te houden! Niks vervelenders dan moeten krassen in je boekje. Maar het aller- aller- allerleukst aan een nieuw notitieboek is toch wel dat je mag gaan bedenken waar je het mee gaat vullen.

Nieuw jaar, nieuwe dromen, nieuwe ideeën en nieuwe doelen. Er is zoveel waarmee je je aanwinst kunt gaan vullen. Als je nog niet precies weet wat je met je notitieboek gaat doen, kun je op My Lovely Notebook genoeg inspiratie opdoen. Mijn medebloggers en ik hebben je namelijk al plenty voorbeelden gegeven wat je ermee kunt doen. Neus daar vooral ook nog even rond.

Elk notitieboek een doeleinde

Persoonlijk heb ik altijd een stapeltje nieuwe notitieboekjes in de kast liggen, wachtend op een doeleinde. Als ik er tegenkom in de winkel of tijdens online shoppen kan ik het vaak niet laten ze mee te nemen. Door mijn hele huis zwerven er boekjes rond, allemaal met hun eigen taak. Zo heb ik verschillende reisdagboekjes, houd ik soms een eetdagboek bij, heb ik een boekje waarin ik alles opschreef tijdens de voorbereidingen van mijn bruiloft en heb ik eentje gebombardeerd tot bucket list.

De eerste bladzijde

Maar die eerste bladzijde, de eerste letter op papier, dat geeft mij toch altijd wel een ongelofelijk fijn gevoel. Het lijkt wel een nieuw avontuur dat ik begin. Soms vind ik het zelfs bijna zonde om mijn pen op dat prachtige blanco blad te zetten. Maar als ik eenmaal het doel heb gekozen, weet waar ik aan wil beginnen en daadwerkelijk de eerste letters heb geschreven, tsja, dan kan ik helemaal losgaan! Heerlijk mijn gedachten de vrije loop laten, alle herinneringen en momenten, de ‘niet-vergeten’ en to do’s opschrijven. Het organiseert mijn gedachten en gevoelens en dat geeft mijn hoofd rust.

Je notitieboekje mooi houden

Daarna is het natuurlijk zorg om hem zo mooi mogelijk te houden. Telkens netjes opbergen, niet laten slingeren in huis en al helemaal niet eten of drinken boven die mooie pagina’s! Geknakte ruggen en ezelsoren doen altijd pijn in mijn hart, maar als het een boekje betreft die werkelijk óveral mee naar toe gaat (zoals bijvoorbeeld een reisdagboek) is het onvermijdelijk. En ja, ook die dingen zijn onderdeel van die blijvende herinnering.

Ja, je merkt het al, een nieuw notitieboek geeft mij elke keer opnieuw een goed gevoel! Krijg jij ook altijd een euforisch gevoel van die blanco bladzijdes?

Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

3 thoughts on “Het gevoel van een nieuw notitieboek

 1. Wilma says:

  Leuk artikel! Ja, ik herken het heerlijke gevoel van het nieuwe notitieboek beschrijven. Maar ook de drempel ….! Het mooie onbeschreven blad voor het eerst beschrijven. Nadenken over wat ik precies ga schrijven. Met welke pen? Het netjes willen doen en dan niet tevreden zijn over de eerste geschreven woorden. De pen heeft gevlekt of het woord te krampachtig geschreven. Het liefst scheur ik het eerste blad er daarna uit. En ook dat wil ik niet. Eenmaal in gebruik genomen en op weg, dan gaat het allemaal goed. Maar dat eerste blad zou ik het liefst overslaan. Herkenbaar?

 2. Daisy says:

  Hi Wilma,

  Dank je wel voor het compliment 🙂 Nou dat van die eerste pagina eruit willen scheuren herken ik écht! Sterker nog, ik heb het regelmatig gedaan. Of nog erger: dit boekje verdwijnt achter in m’n kast (tot nooit meer ziens) en pak een schoon exemplaar om nog een poging te wagen. De eerste stap (of in dit geval bladzijde) is het moeilijkst, maar daarna doet de pen de rest van het werk.

  Succes met aankomende nieuwe boekjes 😉

  Groetjes Daisy

 3. My Lovely Notebook says:

  Heel erg herkenbaar Wilma. Ik zit zelf ook altijd een uur te staren naar de eerste pagina voordat ik begin….
  Wat ik zelf meestal doe is de eerste pagina leeg laten of er juist een mooie quote neerzetten. Misschien helpt dat je ook bij de start van een nieuw notitieboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.