Oefenen met six word story

Oefenen met six word story

Als je mijn gastblogs hier al langer volgt, weet je dat ik nogal lang van stof ben. Ik tik hier toch al gauw 350 woorden op het digitale papier. Dat is voor mij alles behalve moeilijk. Afhankelijk van het onderwerp, zou ik er zelf met gemak het dubbele van kunnen maken. Wat wél een toffe uitdaging is, is om korte verhalen te schrijven. Zo kort zelfs, dat je er maar 6 woorden voor nodig hebt. Hoe doe je dat, een six word story schrijven? Nou, natuurlijk voor lekker te oefenen in je notitieboek.

Hype

Een verhaal in 6 woorden, het lijkt bijna onmogelijk. Het is overigens niks nieuws. De eerste extreem korte verhalen dateren uit 2011. Ook op social media als Twitter werd de six word story veelvuldig gebruikt. Mede door het beperkte aantal tekens die hier beschikbaar zijn, werd dit een ware hype. Nu is die hype inmiddels wel vervlogen, de uitdaging voor ‘lang van stof’ zijnde mensen (zoals ik!) blijft. Ik ga me er dus aan wagen.

Spanningsboog

De crux zit ‘m vooral in de spanningsboog. De tegenstelling. Waarbij je bij de eerste paar woorden misschien een bepaald beeld hebt, kun je dat volledig ombuigen met de laatste woorden. Het moet leuker zijn dat het gemiddelde Whatsapp bericht, waar ook de tekstruimte onbeperkt is. Je denkt beter na, kiest je woorden nauwgezetter. En dat, in slechts 6 (!!) woorden.

Oefenen met six word story

Ik pakte – natuurlijk een van mijn favo notitieboekjes van My Lovely Notebook – en ging aan de slag. Het aller moeilijkst vond ik zelf, was het aanhouden van slechts 6 woorden. Een verhaal maken van 6 woorden is écht heel moeilijk. Want dan denk je net een leuke zin te hebben gevormd, blijkt al snel dat je dik over je woordenaantal zit. Balen! Terug naar de tekentafel dus, want het moet toch kunnen?

Zelf kwam ik uit op de volgende six word stories:

“Haar handen gaven rust. Ze verzachten.”

“Ze rende. Tevergeefs. De deur sloot.”

“De spiegel herkende haar ogen niet.”

Nu ben ik super benieuwd of het jou lukt om mini verhaaltjes van slechts 6 woorden te maken. Comment jij jouw 6 word story in de reacties hieronder? – Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

One thought on “Oefenen met six word story

  1. Paula says:

    “Angst voor’t onbekende. Het was fantastisch!”

    Dit ga ik oefenen. Wat leuk zeg.. Ik ben nieuw in het schrijven, maar ik vind het helemaal geweldig en schrijf zo een aantal pagina’s vol.

    Liefs,

    Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.