Waar ik mijn notitieboekjes voor gebruik

waarvoor gebruik ik mijn notitieboekjes

Mijn notitieboekjes en journals sleep ik overal mee naar toe. Ik heb in ieder geval altijd een boekje in mijn handtas zitten en eigenlijk slingeren er zoveel thuis als op het werk overal wel notitieboekjes. Niet alleen om mijn to do lijstjes in bij te houden maar ook voor andere doeleinden. Graag deel ik vandaag met jullie waarvoor ik mijn notitieboekjes gebruik.

Ik gebruik verschillende notitieboekjes voor verschillende doeleinden. Ooit had ik de ambitie om alles in een boekje te doen maar met mijn creatieve inslag, misschien niet altijd handig. Als je lekker wilt journallen en je pagina is aan de andere kant flink bewerkt, wil dat niet altijd helemaal lukken. Dus de ambitie om in een boekje te werken, heb ik dan ook snel moeten laten varen. Voor mijn creatieve uitspanningen gebruik ik eigenlijk altijd boekjes met blanco pagina’s. Dit zijn dan vaak inserts voor mijn Midori Travelers notebook of gewoon dummy’s met blanco pagina’s. De boekjes die ik gebruik om te schrijven, zijn gelinieerd. Gewoon omdat ik het prettigst vind en het netst daarmee schrijf. Als ik in een blanco boekje ga schrijven, dan gaat het vanzelf scheef en eindig ik soms met een heel stuk nog open (wat dan ook wel weer een manier is om het schrijven op een creatieve manier te doen).

Maar goed, let’s get to the point want waar gebruik ik mijn notitieboekjes nou eigenlijk voor?

Journaling

Of course, deze kon niet ontbreken in mijn lijstje. Gewoon om te schrijven dus. Voor mijn morning pages om mijn hoofd in de ochtend te legen of gewoon om aan het eind van de dag mijn hoofd te legen. Of gewoon als ik behoefte heb om te schrijven over een bepaalde situatie. Journaling kan altijd en is overal geschikt voor.

Brain dump

Deze ligt eigenlijk in het verlengde van de vorige want een brain dump is niets minder dan alles wat je in je hoofd hebt, op papier te zetten en gewoon letterlijk alles eruit gooien. Soms heb je van die dagen dat je hoofd vol zit en je er zelf niet zo goed meer uitkomt, een brain dump is dan de ideale manier om je hoofd te legen en hopelijk weer wat duidelijkheid te vinden.

Mood boards

In mijn creatieve boekjes maak ik vaak kleine mood boards. Niet alleen ter inspiratie maar ook ter motivatie en soms zelfs als een brain dump. Mood boards kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Ik vind het fijn om ze te gebruiken voor het uitwerken van doelen en dromen maar ook als ik zelf een motivatie nodig heb.

Planning

Nu heb ik natuurlijk ook gewoon een agenda om mijn afspraken te plannen maar mijn notitieboekjes gebruik ik voor meal planning, blog planning, financiële planning en soms zelfs als dag planning als ik hele drukke dagen heb en gewoon wat overzicht nodig heb.

Inspiratie

En last but not least, inspiratie. Ik heb pagina’s vol met ideeën, mooie quotes of zinnen uit boeken, boeken/ tijdschriften/ series/ films die ik nog wil lezen of zien, adressen van leuke plekjes die ik wil bezoeken, blogs die ik wil volgen en to shop lijstjes.

Door ze op te schrijven, is eigenlijk de enige manier om te ze te onthouden aangezien ik soms een ontzettend warhoofd ben. Mijn journals zijn dus eigenlijk ook mijn geheugensteundjes.

Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd naar waarvoor jullie je notitie boekjes gebruiken?

Take care!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.