5x mooi gebaar dat je in een vriendschap kunt doen

5x mooi gebaar dat je in een vriendschap kunt doen

Natuurlijk is het prettig als je een fijne vriendin kunt zijn. In een goede en gelijkwaardige vriendschap is het een kwestie van geven en nemen en als het goed zit loopt dit redelijk vanzelf. Vandaag zetten wij een paar dingen op een rij, waarmee jij een belangrijke vriendin extra in het zonnetje kunt zetten.
Schrijf je mee?

Tip 1: Kaart sturen

Wij zijn ontzettend fan van kaartjes! Tegenwoordig gaat alles snel en via de telefoon en daarom is een handgeschreven kaartje in de brievenbus extra leuk! Dit kan bijvoorbeeld met haar verjaardag, maar ook als ze een nieuwe baan heeft, een spannende/lastige periode doormaakt, ze ziek is of een huisdier heeft gekregen! Kies je moment.

Tip 2: Luisteren

Over het algemeen vinden mensen het prettiger om te praten dan om te luisteren. Maar juist dat luisterend oor te bieden, ontstaat er een speciale vriendschap waarbij er echt verbinding met de ander gemaakt kan worden. Wat houdt de ander nou echt bezig momenteel, wees geïnteresseerd in haar verhaal en stel inhoudelijke vragen om haar nog meer ruimte te bieden om gehoord te worden.

Tip 3: Gezellige dingen doen

Natuurlijk moet je er in een vriendschap ook gewoon lekker op uit gaan! Wat dacht je van een dagje shoppen, lekker uiteten, naar het theater of gewoon een koffietje drinken?! Plan, indien het mogelijk is, op regelmatige basis even een afspraak in en laat het niet versloffen.

Tip 4: Gepersonaliseerde cadeaus geven

Als je een goede vriendin een cadeau wilt geven, geef dan ook echt iets dat bij haar past. Denk er over na en ga voor haar op pad. Tegenwoordig zien we steeds meer standaard en massa cadeaus, terwijl er zoveel leuke dingen te geven zijn. Wacht dacht je van een mooie vaas die bij de kleuren van haar huis past, een boek dat aansluit in een fase waarin ze zich bevindt, een leuk uitje voor jullie samen of een gepersonaliseerd notitieboekje met haar naam erop?! Super leuk en origineel!

Tip 5: Meedenken

Hoe fijn is het als je met een vriendin kunt meedenken over een bepaalde lastige kwestie of andersom?! Een ingewikkelde situatie op het werk, een familiedilemma, een opvoedvraagstuk of onenigheid in de relatie… bij een goede vriendin is jouw verhaal veilig en zij kent jou vaak beter als geen ander. Dus laat haar met jou meedenken en denk andersom ook met haar uitdagingen mee. Zo kom je niet alleen verder, maar vindt er ook verdieping in je vriendschap plaats.

Mis jij goede vriendinnen (in de buurt)?

Mis jij het hebben van een goede vriendin of een vriendin die bij jou in de buurt woont? Op Vriendinnenonline.nl kun je eenvoudig nieuwe mensen leren kennen. Je kunt in de vriendinnen-zoekmachine op postcode, leeftijd en interesses zoeken of je aansluiten bij één van de vele vriendinnenclubs die op de site ontstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.