Digitaal notitieboek EverNote

Digitaal Notitieboek EverNote

Als ondernemer en VA werk ik voornamelijk vanuit huis. Maar uiteraard heb ik ook afspraken buiten met collega’s of klanten om zaken af te stemmen. En dan vind ik het enorm handig om notities digitaal op te kunnen slaan in EverNote zodat ik vanaf elke plek altijd bij mijn informatie kan.

Pen en papier

Bijna in alle gevallen noteer ik eerst mijn aantekeningen in een notitieboek of een (gekleurd) A4-tje om een mindmap te kunnen maken. Het ligt een beetje aan het soort gesprek. Bij een kennismaking met een klant vind ik het namelijk onpersoonlijk om aantekeningen direct digitaal op mijn telefoon of laptop te maken. Daarom noteer ik eerst met pen en papier. De handgeschreven notities zet ik thuis  digitaal om zodat ik daarna altijd bij kan.

Digitaal

Voor een digitaal notitieboek kun je gebruik maken van bijvoorbeeld EverNote of OneNote. Maar uiteraard zijn er vele anderen beschikbaar. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je precies zoekt en wat vind jij het gebruikersvriendelijk?

EverNote

Ik kan niet meer zonder EverNote. Het staat als app op mijn telefoon zodat ik snel kleine notities of herinneringen kan aanmaken, foto’s kan maken van visitekaartjes waarvan letters en cijfers herkend worden en omgezet worden naar contactgegevens. Ook staat het op mijn pc. En daar gebruik ik EverNote vaak om interessante artikelen vanaf internet te bewaren of weblinks.

Documenten

Je kunt het op iedere computer, tablet of smartphone gebruiken. Aan de notities die je maakt kun je ook andere documente toevoegen. Bijvoorbeeld Office-documenten, maar ook foto’s die je maakt met de camera van je computer of smartphone en geluidsopnames via de microfoon. Dankzij de synchronisatie tussen al je apparaten heb je je notities in het vervolg altijd (doorzoekbaar) bij de hand.

Inscannen en archiveren

Een hele fijne toepassing van Evernote is het inscannen en archiveren van documenten zodat je geen papier meer nodig hebt. Denk aan het scannen, labelen en archiveren van documenten die je nodig hebt voor je bijvoorbeeld de belastingaangifte (bankafschriften). Of  bonnetjes van aankopen.

Scannable app

Met de extra app Scannable voor EverNote zet je snel één of meerdere foto’s om in zo’n notitie. Evernote is erg goed in het vindbaar maken van afbeeldingen en handgeschreven notities op de computer. Hiervoor zoekt Evernote in afbeeldingen af naar letters. Zo kun je zelfs een foto van een whiteboard maken en deze terugvinden door te zoeken op woorden die je op het whiteboard had geschreven. Ook kun je vanaf een smartphone met GPS de locatie aan een notitie meegeven.

To do list

In een notitie kun je een checkbox aanmaken ten behoeve van een checklist. Zo heb je zelfs ook jouw acties altijd mee en beschikbaar.

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.