Inspiratie: December Daily

Inspiratie December Daily

December is een magische maand. De maand waarin wij Sinterklaas verwelkomen en gezellig kerst vieren. De maand waarin wij het jaar afsluiten en de overstap maken naar een nieuw jaar. De maand waarin ook de winter begint en wij meteen de kortste dag van het jaar achter ons kunnen laten. December heeft voor iedereen een andere betekenis. Vaak vliegt de maand voorbij omdat het ook een hele drukke maand is en neem je vaak niet de tijd om stil te staan bij de betekenis van december of alle mooie dingen die er gebeuren. Ik heb vandaag voor jullie DE tip om december optimaal te beleven.

December Daily

Enige jaren geleden introduceerde de beroemde Amerikaanse scrapbookster, Ali Edwards, de December Daily. Een project wat zich focust op de magische december maand en waarbij je elke dag heel bewust stil staat bij de dag. Inmiddels is het een vast ritueel in de scrap- en creatieve wereld om in december een December Daily te doen. Het maakt je namelijk bewust van het december gevoel en laat je stil staan bij de kleine en mooie dingen die gebeuren in december. Door er elke dag mee bezig te zijn, word je je vaak bewust van de kleine dingen die december eigenlijk zo speciaal maken. Ali Edwards houdt de advent periode aan en sluit het project af op kerstavond. Maar je kan het natuurlijk helemaal naar eigen wens en behoefte invullen.

Midori Travelers Notebook

Persoonlijk vind ik het leuk om mijn December Daily de hele maand te laten duren. Ik gebruik een speciale insert van mijn Midori Travelers Notebook om, gedurende de december maand, elke dag even stil te staan bij hetgeen die dag gebeurde, wat die dag speciaal maakte en waar ik dankbaar voor was gedurende de dag. December is voor mij een maand van reflectie en dat probeer ik ook mee te nemen in mijn December Daily. De Midori Travelers Notebook insert die ik hiervoor gebruik is de kraft insert of de insert met blanco pagina’s. Zo kan ik naast mijn dagelijkse stukje schrijven, de pagina’s ook nog versieren met kerst gerelateerde decoraties. Het fijne van de December Daily is dat je feitelijk elk notebook of journal kunt gebruiken om je december maand te documenteren. Je kan het ook een onderdeel van je Bullet Journal maken en daarin je maand bijhouden. Er zijn geen regels voor de December Daily en dat vind ik zelf zo fijn. Je kan het op je eigen manier invullen.

Inspiratie December Daily

Materialen

Inmiddels weten jullie wel dat ik een scrapbooker ben en nu denken jullie vast dat ik hele toeren uithaal om mijn pagina’s te decoreren. Het liefst zou ik dit ook doen maar ik moet eerlijk toegeven dat december, naast alle feestdagen, voor mij een hele drukke maand is op werkgebied en ik echt tijd vrij moet maken om aan mijn December Daily te werken. Daarom hou ik mijn decoraties vaak simpel. Ik gebruik washi tape, stickers, af en toe een stukje design papier maar ik ga vooral op zoek naar leuke decoraties uit folders of inpak papier. Een ideale manier om het kerst thema te verwerken in je notebook. Vergeet niet dat het om jouw beleving van de maand december gaat en hoe je dat invult, is helemaal aan jou.

Hebben jullie al zin in de maand december? Hoe gaan jullie deze maand vastleggen?

Take care!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.