Creativiteit in je notebook

Creativiteit in je notebook

De Midori Travelers Notebook heeft in korte tijd de harten van veel creatievelingen veroverd. Inmiddels wordt hij gebruikt door planners, creatieve schrijvers, urban sketchers en art journallers. Het handige systeem waarmee je de indeling van de notebooks van de Midori zelf kunt samenstellen, maken het een ideale opbergplek voor je creativiteit maar ook het feit dat je hem zo in je tas kunt gooien dankzij het formaat en je on the go je inspiratie ter plekke kwijt kunt.

Artist date

Geïnspireerd door “The Artist Way” van Julia Cameron (het boek voor creatievelingen), ga ik regelmatig op een artist date en dan gaat mijn Midori uiteraard mee. Een artist date is een wekelijks uitje met jezelf waarin je iets gaat doen wat je inspireert en waardoor je creativiteit weer gaat opborrelen. Een artist date kan een bezoekje aan een museum zijn maar ook een ochtend creatief schrijven bij de Hema met een lekkere latte machiato. Het belangrijkste is dat je jezelf altijd afvraagt of het voor jou fijn voelt. Gewoon wat tijd voor jezelf om je creativiteit te voeden.

Creativiteit in je notebook

Art journaling on the go

Ik vind het heerlijk om op pad te gaan met mijn Midori en een klein gevuld etuitje met daarin de nodige essentials zoals een pallet met waterverf, een waterbrush, fine liner en wat fijne pennen. Gewoon ergens gaan zitten en mij laten inspireren door de omgeving. Ik gebruik een speciale blanke insert om te art journalen en een gelinieerde insert om mijn gedachten op te schrijven. Ik gebruik mijn artist dates om mijzelf op te laden, te inspireren en mijn creativiteit weer te laten borrelen. Ga maar eens op een mooie zomerochtend aan het strand zitten en kijk wat er om je heen gebeurt. Het strand ontwaakt, de strandtenten gaan open en de eerste bezoekers komen aan. Genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan. Je kan opschrijven wat je hoort of over de geur van de zee die je in de ochtend goed ruikt of je maakt een simpele waterverf pagina waarop je je uitzicht schildert.

Creativiteit in je notebook

Ik heb nu alweer zin in de zomer en vroege ochtenden aan het strand om mijn creativiteit te laten stromen.

Hebben jullie wel eens van een artist date gehoord? Hoe zouden jullie je notebook gebruiken voor creativiteit?

One thought on “Creativiteit in je notebook

  1. Darina says:

    Heerlijk om ergens te gaan zitten en je te laten inspireren…ja, ik heb regelmatig een artist date 🙂 Ik gebruik mijn notitieboekje hoofdzakelijk om mijn gedachten op te schrijven en ideeën voor mijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.