Ben jij op zoek naar schrijfinspiratie?

Ben jij op zoek naar schrijfinspiratie?

Ben jij op zoek naar schrijfinspiratie?

Vind je het heerlijk om te schrijven maar weet je even niet waar je moet beginnen of waarover je wilt schrijven? Zit je soms minutenlang te staren naar een lege pagina in je notitieboek of naar een blanco scherm op je laptop/tablet? Heb je last van een writers block? Dan heb jij behoefte aan inspiratie.

Schrijfinspiratie?

  • Zorg allereerst voor een rustige, opgeruimde schrijfplek zonder afleidingen.
  • Vervolgens kun je jezelf een vraag stellen bijvoorbeeld; Waar ben ik trots op?
  • Ook kun je om je heen kijken en beschrijven wat je ziet; het boeket bloemen op tafel of de voorbij wandelende mensen. Wat zie je, wat hoor je, wat voel je, welke kleuren zie je?
  • Wat je ook kunt doen: Laat het los. Ga even iets anders doen. Maak een wandeling door het park, ga in de tuin werken of de was opvouwen. Door het los te laten komen de ideeën vaak vanzelf.

Tools voor schrijfinspiratie

Er zijn ook verschillende tools waar je gebruik van kunt maken als je niet weet waarover je wilt schrijven. Deze zorgen voor veel schrijfplezier. Hieronder zijn er een aantal uitgelicht.

  • The Wordsmith Deck van Best Self

Deze mooie doos bestaat uit 150 kaarten met reflecterende vragen verdeeld over 6 categorieën (leven, zelf, opleiding, wereld, relaties en willekeurig). Ideaal als je een dagboek of notitieboek bijhoudt en je niet weet waarover je wilt schrijven.  Je kunt ervoor kiezen om per categorie te schrijven of je schudt de kaartjes en je trekt een kaartje met een willekeurige vraag voor dat moment. Een vraag uit The Wordsmith Deck is bijvoorbeeld “Describe the moment you became a “grown-up”.

  • MLN Journaling vragen kaartjes

Dit zijn 25 kaartjes met reflecterende vragen. Deze vragen gaan zorgen voor verrassende antwoorden, serieuze overdenkingen, nieuwe ontdekkingen en vooral veel schrijfplezier. Vragen als: Wat waardeer ik momenteel het meeste in mijn leven? Welke les heb ik afgelopen jaar geleerd? Hoe ben ik daardoor gegroeid? Ook zijn deze MLN Journaling kaartjes leuk om te gebruiken als spel met vrienden, familie of collega’s om elkaar (nog) beter te leren kennen.

  • Thee labeltjes

De meeste van jullie kennen ze wel. Je zet een kopje thee en op het labeltje van het theezakje staat een vraag. “Wat was jouw favoriete televisieprogramma toen je klein was?”, “Wat doe jij het liefst in je vrije tijd” (Pickwick) of “Watch your thoughts they start your actions”(Yogi Tea). Ook deze vragen kun je gebruiken als inspiratie om te schrijven.

Ik ben heel benieuwd waar jij je schrijfinspiratie vandaan haalt? Leuk als je het hieronder laat weten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.