Wat is een dotted notitieboek?

Wat is een dotted notitieboek?

Wat is een dotted notitieboek eigenlijk. Je hoort en ziet ze steeds vaker en ze zijn inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van de notitieboeken. Deze notebooks zijn populair geworden door de trend van bullet journaling maar worden ook veelvuldig gebruikt als ‘normaal’ notitieboek. Ben jij ook fan van journals met puntjes? Of heb je nog geen idee wat het is. Lees dan snel verder!

Een dotted notebook

Dit is een journal met puntjes papier. Het papier heeft in plaatst van lijnjes een patroon van stippeltjes. Het is een fijn alternatief voor het traditionele lijntjes papier, het blanco papier of het papier met ruitjes. De stippeltjes op het papier zorgen ervoor dat je niet afgeleid wordt door lijnen. Toch kun je recht schrijven door de puntjes. Het geeft je meer vrijheid. De puntjes zijn namelijk niet overdreven aanwezig waardoor ze niet afleiden van de inhoud. Een dotted notebook geeft overzicht en het daagt je uit om creatief te zijn.

Hoe gebruik je een journal met puntjes?

Natuurlijk kun je jouw dotted notitieboek gebruiken om in te schrijven! Maar er zijn meer mogelijkheden voor een notebook met puntjespapier. De stipjes in een dotted notitieboek zijn erg handig om bijvoorbeeld icoontjes of sketches mee te tekenen. Ook kan je gemakkelijk rechte lijnen trekken, zowel horizontaal als verticaal en kun je afstand meten. Je kunt kaders tekenen en overzichtjes maken, bijvoorbeeld om wekelijks of maandelijks je financiën bij te houden.

Heb je het idee om met handlettering te beginnen of uit te proberen? Hiervoor is het puntjesraster in een dotted journal ideaal. Het schrijven/tekenen van de hoofdletters en kleine letters wordt “guided”door de stipjes.

Verschillende dotted notitieboeken

Er zijn vele verschillende notitieboeken met puntje verkrijgbaar. Soms zit er verschil in afstand tussen de puntjes bijvoorbeeld bij Nuuna (3,5 mm) en Leuchtturm1917 (5mm). De black dot grid notebooks van Archer and Olive zijn bijzonder door het zwarte papier en de licht grijze puntjes.

Schrijf jij al in een notitieboek met puntjes? Wat is dan jouw lievelings dotted notebook? Leuk als je dit zou willen delen in de opmerking hieronder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.