Al je 2019 doelen behalen met de 1-3-5 methode

Al je 2019 doelen behalen met de 1-3-5 methode

2019 is nu aangebroken en dat betekent dan ook, nieuwe voornemens. Natuurlijk moet je de gevreesde goede voornemens wel na kunnen komen, daarmee helpt een goede indeling van je dag. Vooral als je goede voornemen jouw mooie, gestelde doelen behalen is. Want de 1-3-5 methode is daar speciaal voor bedacht. Hieronder zal ik uitleggen hoe het 1-3-5 plan werkt.

Om je dag op de meest efficiënte manier in te delen, moet je deze in stukjes hakken. De nummers staan voor het aantal taken wat je die dag gaat doen.
1 grote taak,
3 middelgrote taken en,
5 kleine taakjes.

Ik heb gemerkt dat deze 9 taken precies passen in 1 werkdag en dat er nog ruimte is voor onverwachte dingen die op je pad komen. Een grote taak duurt ongeveer 2-3 uur. Een middelgrote taak een half uur en de kleine taakjes ieder 2-10 minuten.

Als we naar een dag van mijzelf kijken zien we dat een grote taak van mij kan zijn dat ik de nieuwsbrief moet schrijven. Maar een grote taak kan ook zijn dat je je hele huis schoon gaat maken. Een medium taak voor mij kan bijvoorbeeld zijn dat ik een Facebook post wil inplannen of foto’s wil laten ontwikkelen. Kleine taakjes zijn dingen zoals e-mails beantwoorden, een bestelling doen bij een leverancier, iemand bellen of een boodschap doen.

Al je 2019 doelen behalen met de 1-3-5 methode

Waarom is plannen met het 1-3-5 methode nou zo fijn?

Ten eerste heb je beter zicht op je dag en wat je allemaal moet gaan doen en waar je aan toe bent. Ten tweede is het fijn omdat je kan kiezen wanneer je wat moet doen in plaats van dat het opeens aan het einde van je dag nog allemaal moet gebeuren. Het is bijvoorbeeld fijn om als je bijna geen energie en motivatie meer hebt, te beginnen aan een paar kleine taakjes en zodra je wakker wordt en vol met ideeën zit, te beginnen aan een grote of middelgrote taak.

Ook zorgt deze methode ervoor dat je zin in je dag blijft hebben. Het is natuurlijk demotiverend dat, zodra je aan het einde van je dag komt, je erachter komt dat je nog een paar taken niet af hebt. Nou met het 1-3-5 methode ga je hier geen last van hebben. Aldus een motiverende werking.

Meer uitleg over de 1-3-5 methode?

Wil je uitgebreidere uitleg lezen over de 1-3-5 methode? Dat kan! Download dan ons gratis e-book waarin we meer uitleg geven over deze fantastische planningstechniek.

Ken jij deze methode al, of weet jij andere fijne methodes voor plannen? Laat het hieronder in de reacties weten.

One thought on “Al je 2019 doelen behalen met de 1-3-5 methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.