Zo kom je van een tekort aan tijd naar tijd over

Heb jij ook vaak het idee dat je dag korter duurt dan dat je zou willen. Met andere woorden, er is altijd veel teveel te doen? Wij geven je graag wat rust en wat tijd terug in4 eenvoudige tips.

Plan je tijd

Omdat je herkent dat je tijd tekort komt vragen wij ons af: Plan je wel (goed) genoeg? Plannen is super belangrijk! Waarom? Omdat je door te plannen én rust én tijd creëert. Hierdoor weet je wat je per dag of zelfs per uur gaat doen. Dit betekent dus concreet dat je geen tijd verliest door telkens in je hoofd je lijstje terug te halen en af te vinken. Je weet precies waar je aan toe bent. Tip: maak per dag een lijstje op papier / in je smartphone. Dan is het duidelijk wat je moet doen. Streep ook door wat je al gedaan hebt. Je zult merken dat dit erg fijn voelt!

Plan niet teveel

Besluit om per dag maximaal 3 grote taken/acties op te pakken. Ontstaan er lege momenten? Deze zijn gemakkelijk op te vullen met wat kleine taakjes. Met behulp van je lijstje kun je hier snel mee aan de slag.

Richt je activiteiten efficiënt in

Denk na over het inrichten van je dag. De kinderen van school halen, boodschappen doen, een cadeau kopen voor je ouders en met je beste vriendin afgesproken voor een kop thee? Dit kun je vast slim organiseren. Door bijvoorbeeld boodschappen te voordat je je kinderen ophaalt. En spreek met je vriendin af daar waar je ook in de buurt het cadeau voor je ouders kunt kopen.

Maak een eind aan open eindjes

Niks is zo vervelend als zaken niet direct afmaken. Ze blijven je dan nog de hele dag of de hele week achtervolgen. Is het je niet gelukt dat cadeau voor je ouders te regelen. Maak een uurtje vrij in een van de dagen erna of zorg dat je het op een andere manier kunt bemachtigen (bijvoorbeeld online). Zodra je een eind hebt gemaakt aan dit open eindje zul je ervaren hoe lekker dat voelt.

Afbeelding: Peerayot To-im 123RF.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.