Wat jouw handschrift zegt over jou

Wat jouw handschrift zegt over jou

Zijn je notitieboeken je heilig en schrijf je er het liefst zo netjes mogelijk in? Of staan ze volgeschreven met snelle aantekeningen en slordige krabbels? Jouw handschrift toont niet alleen aan of je netjes of slordig bent, maar kan nog veel meer over je karakter vertellen. Hoe je schrijft kan duiden op wel meer dan 5000 verschillende persoonlijkheidskenmerken. Tijd om je notitieboek erbij te pakken (of die van je collega) en je schrijfsels nader te onderzoeken!

Grootte van de letters van je handschrift

Grote letters staan voor een grote persoonlijkheid, je houdt van aandacht en bent extravert.
Kleine letters geven aan dat je gefocust en geconcentreerd bent, soms zelfs introvert of verlegen. Zijn je letters gemiddeld, dan pas je je snel aan en ben je gemakkelijk in de omgang.

Ruimte tussen je woorden

Zit er veel ruimte tussen de woorden? Dan kun je goed alleen zijn en houd je niet van grote mensenmassa’s. Je houdt van je vrijheid. Staan de woorden dicht op elkaar, dan geldt het tegenovergestelde: je voelt je comfortabel tussen gezelschap en zoekt zo veel mogelijk andere mensen op.

Schrijfstijl

Buigen je woorden een beetje naar rechts, dan ben je open minded, een gevoelsmens en sociaal.
Staan de letters juist wat meer naar links gebogen dan werk je liever alleen, ben je introverter en laat je niet zo snel het achterste van je tong zien. Schrijf je redelijk recht, dan ben je rationeel en laat je niet gauw je emoties zien.

Wist je dat je als niet-expert in 70% van de gevallen aan het handschrift kunt zien of iemand een man of een vrouw is? Test het maar eens!

Weet je nog hoe we vroeger op school leerden om netjes aan elkaar te schrijven? Doe je dat nog steeds? Grote kans dat je een rationeel persoon bent, je oordeelt op basis van feiten en ervaringen.
Staan jouw letters los van elkaar? De meeste mensen die op zo schrijven, zijn fantasierijk, soms wat impulsief en luisteren vaak naar hun intuïtie.

Vorm van de letters

De vorm van je letters kan ook een hoop over je persoonlijkheid vertellen. De feiten op een rijtje:

i met een cirkel: speels en artistiek.
i met een punt: netjes en perfectionistisch.

Gesloten O: gesloten en introvert.
Open O: sociaal en spraakzaam.

Y met een grote lus: vol zelfvertrouwen.
Uitgerekte, lange Y: avontuurlijk, je houdt van reizen.

Ronde S: je maakt het andere mensen graag naar hun zin en gaat confrontaties liever uit de weg.
Puntige S: ambitieus en intellectueel. Je leert graag nieuwe dingen.

Snelheid

Schrijf je snel of juist langzaam en gecontroleerd? Wanneer je snel schrijft ben je waarschijnlijk een ongeduldig persoon en is er volgens jou geen tijd te verspillen! Wanneer je langzaam schrijft, ben je juist wat meer georganiseerd.

Wat zijn jouw karaktereigenschappen? Is dit ook uit jouw handschrift af te lezen? Ik ben benieuwd!

N.B. Grafologie, de analyse van het handschrift, is een pseudowetenschap. Een reeks ideeën die gebaseerd is op theorieën die als wetenschappelijk naar voren worden gebracht, maar die in werkelijkheid niet wetenschappelijk zijn.

Bron: www.lifehack.org

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.