Vragen om in je dagboek te schrijven

Wij mensen zijn heel vaak op zoek naar bevestiging en antwoorden van buitenaf. Een schouderklopje van je baas, een partner die zegt dat je er leuk uit ziet of een vriendin die bevestigt dat je goed bezig bent. Het verlangen naar bevestiging gebeurd vaak zonder dat we er erg in hebben. Maar het mooie is dat die bevestiging eigenlijk al in je zit.

Mijn reflectie

We nemen er alleen geen tijd voor om naar binnen te keren, om stil te staan bij wat er werkelijk in ons leeft. Het is daarom soms wel goed om toch door de weerstand heen te komen en langer stil te staan bij de dilemma’s waar je mee zit. Waar je momenteel mee stoeit of die in je achterhoofd zitten. Want diep in jou zitten heel veel antwoorden op die dilemma’s.

Daarom wil ik je met dit artikel uitnodigen om eens naar binnen te keren, en dan iets langer dan je normaal gewend bent. Voor mij werkt het heel goed om te gaan schrijven. Ik noem dit mijn reflectie.

Vragen als leidraad

Wanneer je dit niet zo vaak gedaan hebt kan het heel goed helpen om een aantal vragen als leidraad te nemen en om op die manier te beginnen met schrijven. Je zult merken dat de ene vraag makkelijker te beantwoorden is dan de ander en het ene antwoord kort is en het andere anderhalve pagina lang. En dat is goed, het maakt niets uit. Het is jouw reflectie.

Vragen om in je dagboek te schrijven

Speciaal voor jou hebben we dit handige plaatje gemaakt met een aantal vragen die je zelf kunt beantwoorden in je dagboek. Je kunt deze uitprinten en bij je dagboek bewaren, of voorin je dagboek plakken of overschrijven. Zo heb je altijd een paar vragen bij de hand als je even niet weet waarover te schrijven. Of niet op gang komt. Als je deze vragen regelmatig beantwoordt in je notitieboek of dagboek zul je merken dat het steeds makkelijke gaat. En heb je de vragen over een tijdje niet meer nodig.

Vragen om in je dagboek te schrijven

 

Heel veel succes met je reflectie en het schrijven in je dagboek of notitieboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.