Inspiratie voor als je journaling vastloopt

Inspiratie voor als je journaling vastloopt

Al vanaf dat ik een klein meisje ben, heb ik dagboeken bijgehouden en was ik creatief. De ene keer schreef ik een periode heel veel, de volgende keer was ik voornamelijk creatief bezig. Maar ook ik heb periodes dat er niets uit mijn handen komt en ik gewoon niet de inspiratie kan vinden of mij geblokkeerd voel. Gelukkig heb ik een aantal inspirerende, creatieve boeken in mijn kast staan waarop ik altijd terug kan vallen en meestal weer in een creatieve flow kom. Vandaag deel ik graag mijn inspiratie met jullie.

Julia Cameron

Julia Cameron is een van de eerste creatieve schrijfsters met wie ik aanraking kwam en zij is vooral bekend van The Artist Way, een cursus voor geblokkeerde creatievelingen. Zo zijn bijvoorbeeld The morning pages van haar hand. Hierover schreef ik al eerder een blog over maar het is simpelweg elke ochtend 3 pagina’s schrijven voordat je je aan je dag begint. Dit zou helpen om niet alleen je hoofd leeg te maken maar ook om de creativiteit weer te laten stromen.

Mijn favoriete boek van Julia Cameron is The writer’s diet, een boek dat gaat over hoe je schrijven kunt gebruiken om af te vallen. Het gaat niet alleen maar over afvallen maar er staan heel veel inspirerende teksten en opdrachten in waardoor je je journalling op een andere manier kunt benaderen.

Saskia de Bruin

Saskia de Bruin is een nederlandse creatieve schrijf guru. Ik volg al jaren creatieve workshops bij haar die vaak gericht zijn op schrijven maar soms ook een creatieve insteek hebben. Geregeld schoof ik aan bij de Schrijfsalon op zondagochtend en kreeg ik nieuwe inzichten door haar inspirerende opdrachten. Daarbij vind ik Saskia een geweldige inspirerende vrouw die op een hele mooie manier in het leven staat.

Gelukkig heeft zij ook een aantal boeken geschreven en inspiratie kaartjes ontworpen die je op gang kunnen helpen als je vastloopt met schrijven. Mijn favoriete boek is Schrijvend opbloeien in het schrijfpaleis. Een heel speels en laagdrempelig boek om je schrijven tot een ander niveau op te krikken.

Natalie Goldberg

Eigenlijk was ik de boeken van Natalie Goldberg een beetje vergeten maar ook deze hebben al heel lang een plekje in mijn kast. Ik werd weer gewezen op “Schrijven van uit je hart” toen ik de schrijfcursus van Lianne van The Self help hipster ging volgen.

In “Schrijven van uit je hart” probeert Natalie Goldberg je weer te laten schrijven vanuit je essentie. Het boek heeft 64 korte hoofdstukjes met adviezen om je schrijven te verdiepen. Je hoeft dus niet een heel boek door te ploegen om haar schrijfadviezen op te volgen maar kan gewoon iedere keer een hoofdstuk uitkiezen om mee te werken.

Lou Niestadt

Ook deze Nederlandse heeft mijn hart in rap tempo veroverd. Lou is bekend van haar geïllustreerde dagboeken en heeft inmiddels een hele creatieve community gecreëerd waarin je verschillende workshops kunt volgen om je creativiteit een boost te geven of waarin je kunt leren om met dagelijkse gebeurtenissen in het leven om te gaan op een creatieve manier. Als iemand art journaling in Nederland naar een hoger level heeft getild, dan is het Lou wel. Al haar art journals zijn kleine kunstwerkjes.

Mijn favoriete boek van Lou is “Less is Luxe”, een geweldig geïllustreerd boek waarin ze je meeneemt in haar weg naar een licht en avontuurlijk leven.

Naast deze inspirerende boeken, haal ik ook heel veel inspiratie uit tijdschriften en natuurlijk van social media. Maar vaak als ik vastloop met schrijven, val ik toch terug op de boeken van deze vier inspirerende vrouwen.

Waar halen jullie je inspiratie uit als je vast loopt in het creatieve proces?

Take care!

xoxo

Inspiratie voor als je journaling vastloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.