Van vakantielijstjes naar pack like a pro

Van vakantielijstjes naar pack like a pro

De vakantie staat voor de deur en dat betekent dat je spullen moet gaan verzamelen om mee te nemen. De eerste hersenbreker is natuurlijk: Wat moet ik allemaal inpakken? Vervolgens komt meestal de vraag: Hoe ga ik dit in hemelsnaam allemaal inpakken? Wees gerust en lees op je gemak even verder. We gaan je een handje helpen.

Vakantielijstjes

Een echte pro weet wat hij of zij in moet pakken. Zeer waarschijnlijk geholpen door een overzicht waar alle mee te nemen items opgesomd staan. Deze paklijst is je geheugensteuntje en hiermee overzie je wat je nog moet kopen of moet pakken. Omdat je als mens gemiddeld genomen maar maximaal 7 dingen kunt onthouden weet je zeker zodra je een lijst bijhoudt dat je echt niks zal vergeten. Zolang je deze lijst maar consequent bijhoudt. Ook wij maken al een langere tijd gebruik van paklijsten. We hebben er namelijk meerdere. Voor elke soort vakantie hebben we er eentje. Onze wintersport paklijst ziet er vanzelfsprekend heel anders uit dan onze paklijst voor de zomervakantie. Super handig om er voor te zorgen dat je volledig voorbereid op vakantie gaat. Het is zeker wel eens voorgekomen dat er een item of een kledingstuk miste. Deze schrijven we meteen op en zo vullen we onze paklijst weer verder aan op het moment dat we weer thuis zijn.

Wat neem ik mee?

De kans is groot dat je jezelf in het volgende herkent: Je neemt altijd veel te veel mee! Er zijn meerdere onderzoeken geweest die uitwijzen dat er tussen de 30% en de 50% teveel meegenomen wordt. Dit betekent dus dat als je 40 kledingstukken (dit lijkt veel, maar hier zitten ook je schoenen, zwemkleding etc bij in) meeneemt dit ongeveer 12 tot 20 kledingstukken teveel zijn. Om overmatig meesjouwen te voorkomen dien je slim in te pakken. Leg alles neer wat je mee zou willen nemen en kijk daar vervolgens nog eens kritisch naar. Je kunt het zeker met een aantal items minder doen. Denk bijvoorbeeld alvast in setjes kleding. Kies een aantal items uit die goed met elkaar combineren. Zo kun je elke keer een ’nieuwe’outfit aantrekken zonder dat je daarvoor heel veel kleding moet aantrekken. Daarnaast kun je beter een reistube wasmiddel meenemen. Dan kun je op vakantie nog wat wassen en hou je plek over om nieuwe aankopen mee terug te nemen. Win-win toch?

Toilettas

Ook met je toilettas kun je slimmer omgaan. Neem sowieso nooit fullsize producten als douchegel en shampoo mee. Koop bij de drogist travelsize mini’s. Dat scheelt een hoop onnodig gesleep. Als je de mini’s te duur vindt kun je ook een gebruikt kruidenpotje omspoelen en vullen met je eigen douchegel of shampoo. Je kunt deze items ook volledig thuislaten en gebruik maken van de zeep die het hotel je aanbiedt. Check dit voor de zekerheid wel even van te voren.

Hoe in te pakken pack like a pro

Je lijst is volledig, je hebt je keuzes wat mee te nemen gemaakt. Nu moet alles nog de koffer in. Op basis van gesprekken met cabinepersoneel in vliegtuigen is er een leuk filmpje gemaakt (engelstalig) hoe je super slim in kunt pakken. Er worden meerdere leuke tips gegeven hoe optimaal gebruik te maken van de ruimte in je koffer door bijvoorbeeld spullen in je schoenen te stoppen. Meer inspiratie opdoen? Kijk het filmpje hier:

afbeelding: STEEX Istockphoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.