Notitieboek tip #9: je notitieboek als zomer handboek

Notitieboek tip #9: je notitieboek als zomer handboek

Je notitieboek kun je op verschillende manieren gebruiken. Om jou te inspireren lichten we er de komende weken een aantal mogelijkheden uit. Omdat de vakantieperiode bijna voor de deur staat geven we graag tips die hier op aansluiten. Vorige week schreven we over de zomerbucket list. Vandaag een interessant vervolg daarop.

Eerste stap

Met het opstellen van je zomer bucket list heb je een belangrijke stap gemaakt om ervoor te zorgen dat je weet wat je in de omgeving die je gaat bezoeken kunt doen. Je hebt gestreept (want je wil ongetwijfeld meer doen dan dat er tijd voor is) en nu is het zaak om je activiteiten te gaan plannen.

Plannen doe je op je werk, niet op vakantie

Dit zou je voor waar aan kunnen nemen, echter willen wij het graag tegenspreken. Tenzij je ervoor kiest om alleen maar op het strand of aan het zwembad te liggen. Dan heb je gelijk en hoef je niet te plannen. Is dat niet jouw idee van een ideale vakantie dan is plannen een goeie exercitie.

Handboek voor het plannen

Door per dag op te schrijven wat gaat doen zorg je voor rust en overzicht voor jezelf. Je kunt op vakantie niet teleurgesteld raken dat je bijvoorbeeld dat kasteeltje niet hebt kunnen bezoeken. Omdat je de dagindeling opschrijft zie je snel of je dagprogramma te vol is of niet. Daarnaast kun je ook beslissen om na 2 dagen van op pad gaan een dag rust aan het zwembad neemt. Zo doe je ook weer niet teveel waardoor je misschien nog vermoeider terugkomt van vakantie dan dat je er naar toe ging.

Financieel zomer handboek

Vakantie kost geld. De reis ernaar toe, het eten en drinken en ook verschillende activiteiten die er te doen zijn. Van een dag trekking door de jungle tot aan een bezoek aan het museum. Om alvast te berekenen wat verschillende uitstapjes gaan kosten weet je wat je kunt ondernemen en wat je misschien wel moet laten. Dit kun je ook omdraaien. Zodra je het budget voor je vakantie hebt bepaald gebruik je je notitieboek als kasboek. Per dag kun je een bladzijde gebruiken om aan te geven wat je kunt uitgeven. Daaronder schrijf je vervolgens je kosten op. Lunch hier, tentoonstelling daar. Je ziet direct of je aan het einde nog geld overhoudt voor dat extra biertje of niet.

Heb jij ook een notitieboek die je gebruikt als tijdsplanner en/of kasboek?

gebruik deze notitieboeken als jouw zomer handboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.