Een goede vakantie voorbereiding

Een goede vakantie voorbereiding

Nog een paar weken en dan is het zover. De officiële zomervakantie periode gaat van start. Of je nu al maanden geleden geboekt hebt of dat je een last-minute vakantie naar een bepaald land pakt, het is goed om alvast wat voorbereidingen te treffen. Bij ons geeft dat in ieder geval veel rust en voorkomt stress.

Vakantie randzaken

Wat wij vaak merken is dat we veel nadenken over allerlei randzaken. Op zich goed alleen worden deze zaken soms ergens weggestopt en zijn we voor de verandering weer eens bijna te laat met regelen. Daarom besluiten we elk jaar weer om alvast een voorbereidingenlijst te maken. Deze lijst laat zich makkelijk aanvullen en is perfect af te vinken. Zo vergeten we niets en zijn we met alle To Do’s op tijd.

Je vakantie ’begint’ ruim voordat je weggaat

Wij hebben allemaal het geluk van internet. Daarmee kan er al heel wat voorwerk gedaan worden. Zo kun je eenvoudig opzoeken of je voor het land waar je naar toe wil een auto vignet nodig hebt.

Ga je wat verder weg naar een tropisch land? Controleer of je inentingen nodig hebt. Wij nemen een notitieboekje en schrijven daar vervolgens in of we inderdaad een inentingen nodig hebben en hoe lang van te voren we die moeten gaan halen. Andere zaken die het uitzoeken en opschrijven waard zijn:

  • Is je paspoort nog geldig?
  • Moet je paspoort bij een bepaald land nog een minimale tijd geldig zijn?
  • Handige medicijnen om mee te nemen op reis (en het aanvragen van een medicijnen paspoort)
  • Welke valuta gebruikt een land en hoeveel moet je daar van meenemen? (niet elk land heeft namelijk de luxe van een pinautomaat op elke straathoek.)
  • Ga je met de auto naar het vliegveld? Reserveer dan een parkeerplek online, dan kan eenvoudig via Parkeren Schiphol.

Vakantielijstjes

Het is inmiddels geen geheim meer dat wij fan zijn van lijstjes en handige tips. Zo ook voor, tijdens en na de vakantie. In onze voorbereiding willen je nog verder inspireren door vogende artikelen nog te maken:

  • een zomerbucketlist
  • onze eigen vakantieguide met planning, handige adresjes en meer
  • vakantie dagboek
  • pack like a pro

In de donderdag tips staan we de komende weken stil bij dergelijke vakantie inspiratie. Ook als je geen lijstjes ’freak’ bent zal je merken dat je meer overzicht en rust voor jezelf creëert.

Maak je al lijstjes of ga je het dit jaar eens proberen? We horen graag hoe het bevalt!

Afbeelding: Prive bezit (Gili Trawagan, Indonesië)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.